Skjønt — søndagens kamp i Rostenhallen mellom Namsos-mannen og Ola Dalby i 91kg+-klassen skal være helgas høydepunkt når Trondheim etter fem års ventetid er arrangør av bokse-NM. Som de to eneste i den tøffeste klassen er de klar for finale, mens resten bokser innledende kamper fra og med fredag.

Samme utfordring som Tyson

— Jeg har ikke bokset mot ham før, men jeg tror jeg skal være favoritt, sier Nysæter.

Basert på trener Robert Walstads beskrivelse er han nok det. Walstad har sett det meste i norsk boksesport siden han begynte som trener i 1972 og sammenlikner Nysæter med en av de aller største.

— Simen er den i Norge som er mest lik Mike Tyson, vettu. Kort og kraftig. Publikumsvennlig stil, sier Walstad.

Man behøver ikke være over snittet interessert i boksing for å tolke det som en hedersbetegnelse.

— Selvfølgelig smigrende, men litt surrealistisk å bli sammenliknet med han. Jeg er enig i at jeg likner, men jeg er ikke like god. Han var mer krigersk enn jeg er, men vi har den samme utfordringen. Vi er litt korte, så vi må ha en litt annen teknikk, forklarer Nysæter.

- Ingen får det tøffere

Sønnen til tidligere landslagsbokser Einar Marius Nysæter får sannsynligvis sjansen til å kvalifisere seg til OL denne våren, dersom han blir tatt ut i sin klasse. Det tar han nærmest for gitt.

— Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke får dra. Jeg har bokset mot verdenstoppen og jeg føler jeg er på nivå med de beste. Vist fremgang og ikke stoppet utviklingen, sier 25-åringen.

Likevel er det ikke søndagens monsterkamp Walstad vil trekke frem når Adressa utfordrer ham til å plukke ut én av de åtte lokale bokserne som skal i ringen denne helga.

— Man burde se Anders sin vektklasse. Der ligger det et overraskelsesmoment. Han skal bokse mot antatt bedre og mer merriterte boksere. Ingen får det tøffere enn Anders, selv om han er den teknisk beste bokseren i klassen. Det handler om fysikk og erfaring, sier Walstad.

Anders Eggan er førsteårs senior og skal bokse i 69kg-klassen mot favoritter som Salavat Khatuev, som har tre kongepokaler.

- Har alle muligheter

— Han har en eminent teknikk og etterhvert fått mer styrke. Ikke minst har han taktiske ferdigheter. Er han smart nok, kan han ta Khatuev, mener Walstad.

— Aldri vært så bra form som nå. Målsettinga er å vinne, selv om jeg har en tøff gruppe. Jeg vet at jeg har alle muligheter til å gå hele veien, sier Eggan selv.

— Det er en tøff overgang til senior, men for min del har det gått veldig bra så langt. Jeg ser ingen problemer med det, fortsetter 18-åringen.

I 75kg-klassen bokser også Martin Larsen, som sammen med Nysæter anses å ha de største mulighetene til å få OL-kvalifisering. 19-åringen fra Trondheim møter også en tidligere norsk mester i Ahmed Abdelfattah. Det skremmer ikke Larsen.

Går for gull

— Jeg går for gull og bryr meg ikke så mye om hvem jeg trekker i de første rundene. Jeg tenker mest progresjon i utvikling som tidlig senior, ser ikke bare på seier eller tap, sier han.

— Det er en sterk tropp vi har. Nysæter er den eneste klare favoritten, ellers har vi bare utfordrere. Alle har kapasitet til å gå til topps, mener Walstad.

Europas OL-kvalifisering går i Istanbul fra 20. april til 1. mai, der de tre beste i hver kilosklasse går til OL. I tillegg får man en siste sjanse på et verdensomspennende arrangement i Baku i juni.