Søndag møtes to av årets seriefavoritter i 2.-divisjon avdeling 1 når TUIL tar i mot Follo i Tromsdalen.

Begge lagene står med seks poeng etter to kamper. For TUILs del er historisk svært uvant:

På 2000-tallet har TUIL blitt seriemester i fem av seks sesonger i 2.-divisjon. Men etter to kamper har laget kun stått med full pott én gang. Det var i fjor, da det ikke ble opprykk.

— Vi har trøblet i sesongstarten tidligere, vi har det. Men de siste årene har vi startet ganske bra, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

LES OGSÅ:

Kan bli rekordstart

I fjor ble tap hjemme mot Kjelsås i tredje runde, så seier i år vil være TUILs beste start på 2000-tallet.

Helstrup skjuler ikke at man har vært bevisst i TUIL på kommer sterkere i gang de siste årene. Han påpeker at laget vant fire av de første fem kampene i fjor.

— Vi har ikke gjort store grep. Men jeg tror at det at man har tapt en del serieåpninger gjør at man vet at man er nødt til å være påslått fra starten. De første rundene er litt spesielle. Da er tenningsnivået og nervøsitet enda større. Jeg synes vi har behersket de kampene bra de siste årene, sier han.

- Follo hjemme blir en tøff utfordring?

— Det er det. Vi har sett litt fra matchene deres og ser at de har skapt mye sjanser offensivt i begge oppgjørene de har hatt hittil. De har sett bra ut. De har mistet mange spillere, men det er nesten en full 11-er med erfaring fra høyere nivå. Det blir en tøff og veldig artig utfordring, sier TUIL-treneren.

Sentral duo usikker

Keeper Adrian Mikkelsen og den sentrale duoen Tomas Kristoffersen og Mohammed "Mo" Ahamed er litt usikre til kampen med hofteproblemer.

— Vi håper og tror at alle skal være klar til kampen, sier Helstrup.

Han varsler uansett at det vil bli en del rotasjon på laget i en uke hvor TUIL spiller cupkamp mot divisjonskollega på torsdag.

— Det er nok mange spillere som får sjansen fra start i de tre neste kampene, med kamp søndag-torsdag-søndag. Vi har mange spillere i bra form. Det er naturlig at vi bruker mange av dem også, varsler Gaute Helstrup.