Etter 65 minutter fikk Magnus Andersen varm applaus på vei av Alfheim-matta. Da hadde han brukt en drøy time av sin egen 30-årsdag til å prøve å hjelpe TIL til seier hjemme mot Sarpsborg 08. Dessverre for både Alfheim-publikummet og jubilanten selv ble det tap.

– Jeg skulle så gjerne hatt en seier og en scoring i dag, men det er ikke noe å få gjort med nå, forteller Andersen til iTromsø i pressesonen etter kampslutt.

Utgående kontrakt

Kontrakten til Andersen, som er inne i sin sjette sesong for TIL etter overgangen fra Alta, løper ut etter årets sesong.

I utgangspunktet hadde partene sett for seg en avklaring i løpet av mai måned.

– Da må de kjappe seg, sier Andersen og ler.

For han har neppe tenkt til å bruke bursdagskvelden sin på å diskutere en eventuell forlengelse av kontrakten med TIL.

På onsdag er det allerede juni, og at det blir en snarlig avklaring virker ikke veldig sannsynlig.

– Nå skal jeg ta med kjæresten på en liten ferietur til Spania for å få noen rolige dager i sola. Etter det blir det Øksfjord for å lade batteriene. Der skal jeg løpe i fjellet og forberede meg godt til høstsesongen, forteller Andersen.

– Frusterende

Finnmarkingen leverer normalt sett en god del scoringer for Gutan, men etter 13 seriekamper venter han stadig på sitt første seriemål denne sesongen.

Hans eneste nettkjenning kom i 3-2-seieren mot TUIL i cupen i starten av mai.

– I vårsesongen har jeg ikke fått ut det jeg føler jeg er god for, og det er selvfølgelig litt frusterende. Men det er ikke noe annet jeg kan gjøre enn å jobbe knallhardt for å få en bedre høstsesong.

Hemmelighetsfull

Selv om det har gått litt trått har han bevist tidligere at han har flere mål i seg på eliteserienivå. Derfor kan han være en spennende spiller for andre klubber hvis han ikke blir enig med TIL.

Andersen forteller at han ikke har hatt kontakt med andre klubber. I hvert fall foreløpig. For han kan forsvinne gratis etter sesongen.

– Det blir spennende å se hva som skjer fremover, sier Andersen noe hemmelighetsfullt.