Samtidig er TIL-ledelsen forberedt at det kan komme bud på blant annet Sofien Moussa i løpet av de neste månedene.

Klubben leter etter mulige forsterkninger i sommervinduet som åpner 22. juli. Det blir dog ingen storhandel. Sportssjef Svein-Morten Johansen sier at dersom det kommer inn spillere i sommer, dreier det seg i utgangspunktet om en spiller.

— Når vi sier at vi skal ha en spiller inn, har vi ikke økonomi til å gjøre det selv. Det er enten at vi får hjelp, eller at vi må ha noen ut, for at en spiller skal komme inn , sier Johansen til iTromsø.

Etter det iTromsø kjenner til skal TIL sondere hovedsakelig etter midtbanespillere, men det er ikke noe TIL-ledelsen ønsker å kommentere konkret.

— For oss handler det om antall spillere i stallen. Helt nøyaktig posisjon vet vi ikke, men vi vet hvilke kvaliteter han skal ha, sier hovedtrener Bård Flovik.

- Har dere konkrete navn?

— Det har vi, avslører treneren.

— Penger på bordet

Derimot er ledelsen på Alfheim klar på at det kan hende spillere forsvinner ut fra portene på Alfheim før overgangsvinduet stenger midt i august.

— På sommeren blir de som er mest profilert hos en klubb interessant for andre. Det kan godt hende at det kommer til å bli et bilde i år og, uten at jeg har noen sterke indikasjoner på det, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

— Vi har spillere som er interessante for andre klubber, slår Flovik fast.

Sportssjefen nevner angrepsspilleren Sofien Moussa som en av de som det kan bli interesse rundt.

— Jeg vet at det prates om Moussa rundt omkring, sier sportssjefen.

- Betyr det at han kan forsvinne i sommer?

— Akkurat det er vanskelig å spå, men jeg tror vi skal være forberedt på at det kan komme en henvendelse eller et bud på Moussa, uten at vi har det nå. Og da vil det være slik at det handler om penger, og forskjellen mellom å fullføre kontrakten med Moussa, og det å selge han, sier Johansen til iTromsø.

Vurdering

Moussa signerte i vinter en ettårsavtale med klubben, og det har som iTromsø tidligere har omtalt vært klart at TIL ikke tror han blir i Tromsø lenger enn ut året på grunn av et lønnskrav langt over det klubben har råd til. Derfor kan et salg bli aktuelt – men kun om det rette budet er på bordet.

Moussa er etter det iTromsø kjenner i søkelyset til andre klubber i Norge, samt Frankrike, USA og Saudi-Arabia inn mot 2017. Det betyr derimot ikke at de kan komme til å endre mening, og hente Moussa allerede i sommer.

— Uansett vil det være en vurdering på hva vi har i klubben, og hva vi kan få slags erstatter, dersom vi velger å selge. Men jeg tenker at i utgangspunktet at Moussas opphold i TIL er ett år – verken mer eller mindre, sier Johansen.