Etter dagens 1-2-tap hjemme for Sarpsborg 08 går TIL inn i sommerpausen med 13 poeng fra 13 seriekamper.

– Det er for lite poeng, svarer trener Bård Flovik kontant på spørsmålet om hva han synes om poengfangsten.

På bortebane har TIL levert flere gode prestasjoner. Forrige helg slo de Stabæk på tur, og de har også tatt poeng fra medaljekandidatene Molde og Odd på deres hjemmebaner.

Hjemme på Alfheim har det imidlertid gått trått med tap i tre av seks oppgjør.

– Tre tap på seks hjemmekamper er ikke godt nok, og her hjemme skal vi ta flere seiere til høsten, lover Flovik.

– Det har vist seg at dette laget har vært avhengig av å score først. Da får vi en ro og en styrke som hjelper oss. Vi må bare jobbe med å mestre det å komme under i kamper, sier treneren.

Tar ferie på trygg grunn

Foran de resterende eliteseriekampene som spilles i morgen er TIL nummer 11. Aalesund, Bodø/Glimt og Vålerenga ligger rett bak, og to av tre kan passere Gutan på tabellen hvis de gjør sin jobb.

Gutan ligger uansett på trygg grunn nå som de tar sommerferie.

– Vi er fornøyd med mye av det vi har gjort i vår. Bodø/Glimt-kampen er vel det største minuset, og det ødelegger en del av helheten. Vi har vist at vi har et veldig høyt toppnivå, men vi må bare jobbe med å få mer stabilitet, sier Flovik.

Treneren forteller at det mest positive han sitter igjen med etter våren er hvordan laget har spilt i cupen, samt at de har flere gode omganger å vise til.

– Borteseieren mot Stabæk smakte meget godt. Samtidig har vi gjort en del skuffende ting, men vi må ikke svartmale situasjonen her. Vi har flere lag bak oss på tabellen, og selv om vi er skuffet etter tapet i dag ser vi fremover.

Trener Flovik maner spillerne fremover etter hvilen. Foto: NTB scanpix

Tam start ødela festen

Etter borteseieren mot Stabæk forrige helg, og cupavansement mot Odd i midtuka, kunne TIL kronet en strålende uke med seier i dag.

En tam første halvtime med to straffescoringer imot spolerte imidlertid festen.

– Vi starter altfor slapt, og det tar egentlig en halvtime før vi er mentalt til stede. Hvorfor det skjer har jeg mine tanker om, men de skal jeg dele med spillerne, sier Flovik.

– Det var flatt batteri både for laget og meg selv, sier kaptein Simen Wangberg.

– Hvorfor vi ikke er med fra start er en blanding av flere faktorer, blant annet at vi hadde en tøff kamp på onsdag mot Odd. Likevel skal vi levere bedre enn dette, sier kapteinen.

– Tom for energi

Wangberg måtte kaste inn håndkleet i pausen, og fra sidelinjen fikk han se lagkameratene kjempe forgjeves for poeng.

– Jeg var rett og slett helt tom for energi. Da følte jeg at det var bedre å la Henke (Gjesdal) spille i andreomgang siden jeg ikke følte meg helt vel, sier Wangberg.

Christian Landu-Landu måtte også forlate banen i løpet av oppgjøret.. Etter 65 minutter holdt han seg til låret og ba om å bli byttet ut.

Det er uansett over én måned til neste kamp, så midtbanemotoren fra Stavanger er nok tilbake til oppgjøret mot Lillestrøm på Åråsen.