STAVANGER (Aftenbladet.no): Hvert år arrangerer oljeselskapet treningsleiren hvor Brede Hangeland har vært ambassadør og sentral som trener.

Rundt 50 av landets mest talentfulle 14-åringer blir invitert til akademiet som strekker seg over fire-fem dager. Det blir tatt ut like mange jenter som gutter fra 2000-kullet.

Treningsleiren ble først arrangert i Kristiansund, første gang i 2003. De siste årene har hele opplegget blitt flyttet til Lassa og med Vidar og Norges Fotballforbund som samarbeidspartner.

Også i år skal akademiet avholdes på Lassa i juni. Det er foreløpig ikke kjent hvilke to-tre lokale spillere som får delta, men Aftenbladet kjenner til at årets deltakere får lære av de aller beste.

Landets største talent, Real Madrid-spilleren Martin Ødegaard, skal nemlig delta som instruktør på treningsleiren. Det samme skal Crystal Palace-spilleren Brede Hangeland og andre trenerkrefter.

Det er Norges Fotballforbund og deres spillerutviklere som i samarbeid med fotballkretsene velger ut deltakerne til fotballskolen 16-21. juni.