Med et helfrekt brassespark sørget Shinji Okazaki (30) for at Leicester stormer videre mot en sensasjonelt Premier League-tittel.

Den lekre scoringen etter 25 minutter sørget for at lederlaget Leicester vant 1-0 mot nedrykkstruede Newcastle mandag.

— Det var ikke vår beste prestasjon, men vi viste en fantastisk moral, sa manager Claudio Ranieri til Sky Sports etter kampen.

Hans kaptein, Wes Morgan, kom med en ganske lik oppsummering.

- Vi måtte virkelig grave dypt. Vi visste at det ikke kom til å bli lett, og det ble ikke akkurat en vakker seier. Men det viktigste var at vi fikk med oss tre poeng, sa kaptein Wes Morgan til Sky Sports etter kampen.

Han så ingen grunn til å ta av, til tross for at Leicester nå leder Premier League med fem poeng.

— Vi må bare ta en kamp om gangen. Vi ser ikke på tabellen. Alt vi kan gjøre er å gjøre jobben vår. Fortsette å vinne, fortsette å plukke poeng, sa Morgan.

Okazakis første på hjemmebane

Dermed er «Revene» igjen fem poeng foran toer Tottenham med åtte runder igjen. Newcastle fikk aldri klarert et frispark, og etter litt fram og tilbake kunne storscorer Jamie Vardy heade til Okazaki, som med ryggen mot mål brassesparket inn 1-0 med høyrefoten.

Målet var japanerens første på Leicester hjemmebane.

- Det er veldig fortjent. Han jobber sokkene av seg, sa lagkamerat Danny Drinkwater til TV-kanalen.

Rafael Benitez ledet Newcastle for første gang. Laget var kompakt bakover, men skapte lite mot serielederne.

Likevel er Ranieri sikker på at klubben vil holde seg i ligaen.

— Newcastle har mange gode spillere. De kommer til å holde seg, helt sikkert, sa Ranieri.

Nettveggen

Nærmest var Ayoze Perez da han avsluttet i nettveggen etter drøye timen. Leicester burde på sin side ha doblet ledelsen like etter 1-0-scoringen, men Marc Albrightons avslutning gikk utenfor.

Newcastle ligger fortsatt på nedrykksplass. Benitez, som tidligere har trent Liverpool, erstattet Steve McClaren forrige uke.

Spanjolen har påtatt seg en stor jobb med å berge laget fra nordvest. Newcastle hang godt med mot serielederne, men ble for tafatte i den siste tredelen. Gjestene jaget utligning mot slutten og rystet periodevis Leicester.

Utilnærmelige

Leicester vant sin tredje strake kamp mot Newcastle, og for første gang siden 1974/75 vant de blå begge ligamøtene i samme sesong mot «skjærene» (24 sesonger på samme nivå). På hjemmebane er Leicester bortimot utilnærmelige, kun 1 av 17 siste ligakamper er endt med tap. For sjette gang i løpet av sju siste hjemmekamper holdt tabellederne nullen.

For Newcastle kom det fjerde strake ligatapet. Laget mistrives på mandagskvelder. Nederlaget i Leicester var det niende strake bortetapet på ukens første dag. Laget har gått målløse av banen i seks av de nevnte kampene.

Leicester vant med ett mål for 12. gang denne sesongen.

(©NTB)