Harry Keanes 21. og 22. mål for sesongen sendte Tottenham opp i rygg på serieleder Leicester og ut av en resultatmessig svak periode.

2-0-seieren borte mot tabelljumbo Aston Villa var oppskriftsmessig nok, men for Tottenham var det viktig etter ett poeng på de to siste seriekampene og 0-3-smellen mot Borussia Dortmund i europaligaen sist torsdag.

Tottenham brukte en stund på å bryte ned Aston Villa-forsvaret som er eliteseriens svakeste, men rett før pause kom gjennombruddet da Dele Alli tok et hurtig frispark og fant Kane.

Storscoreren lot seg ikke be to ganger, og dermed var gjestene foran for godt.

Bare tre minutter ut i annen omgang var landslagsspissen frampå igjen. Han scoret igjen etter samspill med Alli, og hans 19. seriemål løftet ham opp på siden av Leicesters Jamie Vardy i kampen om å bli eliteseriens målkonge.

Tottenham er to poeng bak Leicester, men seks foran naboen Arsenal på tredjeplass. Både Leicester og Arsenal har en kamp mindre spilt.

Leicester kan øke luken igjen mandag kveld, når nestjumbo Newcastle kommer på besøk.

Aston Villa kom ikke nærmere enn et stolpeskudd fra Joleon Lescott mot slutten av kampen og tok et nytt steg mot avgrunnen. Det er ni poeng fram til rett side av nedrykksstreken.

(©NTB)