MACK-KVARTALET: Tidligere TIL-trener Nilsen uttalte i høst at en hovedtrenerjobb på toppnivå ikke var aktuelt, men derimot at andre roller i fotballen kunne være aktuelt. Til iTromsø åpner han nå for å ta sjefsansvaret i en klubb, selv om det trolig ligger et godt stykke fram i tid.

– Jeg blir ikke å trener TILs A-lag fremover. Å trener andre lag er derimot ikke uaktuelt, men samtidig er jeg ikke så mobil som tidligere med tanke på familiesituasjonen, så da må det noe spesielt til, slår Nilsen fast.

– Får vi se deg i en rolle innenfor fotballen i 2016?

– Det skal du ikke se bort fra. Det flotte med jobben min i Ledelse i Nord er at vi har rom til å gjøre flere ting innenfor våre ferdigheter. Om det er en trenerjobb eller innenfor fotballen så er det fullt mulig å få til, og denne fleksibiliteten er en av grunnene til at jeg gikk inn i det selskapet, sier Nilsen til iTromsø.

Han poengterer videre at det ikke er noe konkret som er aktuelt akkurat nå, men at «det sikkert er trenere i Nord-Norge som trenger hjelp, råd og en samtalepartner på veien».

– Jeg blir å vurdere ulike ting framover, men per i dag er det ingenting innenfor fotballen som jeg blir å takke ja til, sier Nilsen til iTromsø.

Endret

Han var onsdag formiddag foredragsholder under et frokostmøte hos Flow i Mackbygget. Nilsen fortalte at de dramatiske dagene i august da han ble avsatt som TIL-trener har endret han som menneske.

– Det som skjedde den gangen var en så hard påkjenning at det har nok både satt sine spor og endret meg , utdyper Nilsen til iTromsø noen minutter etter frokostmøtet.

– Jeg skjønte at jeg hadde forandret meg da jeg fikk reist bort fra byen noen dager etter jeg ble avsatt. Da tok jeg turen til hytta vår i Målselv i en ukes tid for å få ro. Mildt sagt en overgang fra hverdagen som TIL-trener. Under oppholdet der gikk igjennom og reflekterte over det jeg hadde opplevd og klarte å finne meg selv igjen, sier Nilsen.

Ingen suksesshistorie

— Jeg har restituert meg etter en vond tid, og ser nå framover. Derfor har jeg valgt å lage foredrag om akkurat det som jeg deler meg bedrifter og ledere. De fleste presentasjoner og programmer handler ofte om suksesshistorier med positiv inngang. Dette er ingen suksesshistorie, men om mennesket bak en tøff utfordring som rammer. Derfor tror jeg mange kjenner seg igjen i min historie, og kanskje ikke har klart å sette ord på det selv, sier Nilsen, som sammenligner å snakke om den tunge tiden med å spille fotball.

– For meg er det en energiutblåsning å snakke om den tiden foran folk fordi det fortsatt er så nært i tid. Det oppleves som en kamp både i forberedelsene og i prestasjonsøyeblikket, sier Nilsen.