Som en del av kjendislaget på fotballturneringen ”The Ribbz” i Skarphallen var det kjente brødreparet i aksjon i samme drakt.

Eldstebror Roger var i sin aktive karriere innom både TIL, Viking, Köln, Sheffield United og Tottenham. Steinars karriere er minst like kjent, og opphold i Milan og Napoli satt han på fotballkartet. Men en offisiell kamp spilte de aldri sammen – med ett unntak.

— Vi ble begge tatt ut til treningskampen mot Danmark den 22. april 1998, forteller Roger Nilsen til iTromsø et par minutter etter at han og broren har fullført en av kampene i den uhøydelige turneringen.

I treningskampen for landslaget, som var en viktig del av oppkjøringen mot VM i Frankrike kort tid etter, startet begge i oppgjøret på hver sin back i oppgjøret som endte med norsk 2-0-seier.

— I klubbkarrieren vår fikk vi dessverre aldri spilt på samme lag, men å spille her sammen med Roger er morsomt, sier Steinar Nilsen som lot seg imponere over storebror i turneringen som allerede i sitt andre år er blitt en tradisjon i romjula.

— Det er lett å se hvem som har spilt på høyt nivå tidligere, og det ser man med Roger, sier Steinar Nilsen.

— Steinar har det enda i blodet, og ser hvordan man skal løse ting, kontrer Roger om lillebroren.

- Gjør dette for en god sak

Å ta på seg fotballskoene for å spille var dog ikke helt uten utfordringer.

— Jeg har ikke spilt fotball på ett år, og det kjennes godt i ryggen. En grusom opplevelse, og noe comeback er langt unna, sier Steinar Nilsen med et smil.

— Men det er altså så gøy og man treffer masse fotballfolk her, sier Nilsen som hyller arrangørene av juleturneringen der inntektene går til Kirkens Bymisjons prosjekt Ilag.

— Ære være de som arrangerer dette og legger ned mye jobb for å få det til. Ikke minst er det viktig hva det er til inntekt for, og det er derfor jeg velger å stille opp for noe som går til noe positivt som dette. Å gjøre det for en god sak er en selvfølge, sier Steinar Nilsen.

Savner toppfotballen

I august ble han avsatt som hovedtrener i TIL, og i oktober fortalte Nilsen gjennom iTromsø om sin nye jobb i der han skal jobbe med å utvikle nordnorske ledere i selskapet Ledelse i Nord.

— Det er spennende og med mange nye utfordringer hver dag, sier Steinar Nilsen.

Han legger dog ikke skjul på at en retur til fotballen på et senere tidspunkt frister.

— Jeg savner toppfotballen, og det er en del av meg, og kommer alltid til å ha med meg. Så får vi bare se, sier Nilsen, som forteller at det har vært flere forespørsler i høst fra klubber som ønsker hans tjenester.

— Noen henvendelser har det vært, men ikke så mange. Du får alltid telefoner der interessen skal luftes, så må man søke det mer selv enn det jeg har vært villig til å gjøre til nå, sier Nilsen, som har vært tydelig på at han er ferdig med hovedtrenerrollen på toppnivå.

— Andre roller enn hovedtrenerjobb er aktuelt. Også i TIL, men der først når det har gått litt mer tid. Akkurat nå tar jeg en dag om gangen, sier Nilsen til iTromsø.

Konkurranseinnstinkt

På banen viste både Steinar og broren Roger glimt av gamle takter på kjendislaget, sammen med blant andre Sigurd Rushfeldt, som flere ganger viste at målteften fra gammelt den aktive karrieren ikke var borte.

— Konkurranseinstinktet slår inn og man har ikke lyst til å tape. Kanskje vi må stille med et lag av oss gammelgutta som kan utfordre de beste neste år, sier Roger Nilsen til iTromsø.