STRØMMEN (Aftenbladet): 2-2 hjemme mot Ranheim. 2-2 borte mot Åsane. Og torsdag 2-2 borte mot Strømmen. For tredje kamp på rad ble det samme resultat for Bryne – poengdeling med to mål til hvert av lagene.

Bryne ledet kampen to ganger, men Strømmen svarte begge gangene, og dermed ble det nok en gang bare det ene poeng på de rødkledde fra Jæren.

— Dette var surt. Det er en kamp vi skal vinne. Vi er gode i perioder, men sliter litt med stabiliteten, sier Gaute Larsen til Aftenbladet etter uavgjort borte mot Strømmen torsdag.

— Akkurat nå er jeg veldig skuffa. Det føles som vi tapte. Vi spiller på bortebane og leder to ganger – da skal vi vinne, enkelt og greit, supplerer Vegar Landro.

Khalili scoret igjen

Det var hjemmelaget som åpnet friskest på Strømmen Stadion og var nærmest scoring det første kvarteret. Bryne jobbet seg imidlertid sakte men sikkert inn i kampen og tok mer og mer over.

Etter 40 minutter kom betalingen for strevet. Henrik Breimyr brøt et Strømmen-angrep og satte fart fremover. Han ble forsøkt taklet bakfra, men rakk å skli ballen videre til Jon Helge Tveita.

Tveita tok med seg Sabri Khattab på venstresiden, som videre fant Aram Khalili inne i feltet. Spissen plasserte ballen enkelt i lengste hjørne – og dermed 1-0 etter en klassekontring fra Bryne.

Ramsland utlignet

Ledelsen holdt imidlertid ikke lenge. Bare minutter etter hvilen ble Martin Ramsland altfor enkelt tredd gjennom Bryne-forsvaret – og alene med keeper satte han ballen via Anders Kristiansen og i mål. 1-1. Like etterpå sov Bryne-forsvaret igjen, og Madio Konate var nære å doble ledelsen. Avslutningen hans gikk imidlertid noen centimeter utenfor stolpen.

Etter 54 minutter burde Bryne tatt ledelsen. Viljar Vevatne inn til Khalili som stusset ballen i stolpen og ut. Paul Addo sto godt plassert på returen, men presterte utrolig nok å sette ballen over mål fra to meter.

Holmvik med sin første

Ti minutter senere fikk Bryne sjansen igjen – og denne gangen satt den. Bjørnar Holmvik ruvet høyest på et hjørnespark og stanget bortelaget i ledelsen med sitt første seriemål for de rødkledde.

Men også denne gangen svarte Strømmen. Etter åtte minutter landet ballen i beina til den tidligere Viking-spilleren Eirik Schulze på høyresiden av 16-meteren. Han så ut til å prøve seg på et innlegg – men ballen gikk i en bue over keeper, i stolpen og inn.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed står Bryne med ni poeng på de første fem kampene, to poeng fra tabelltopp. Neste Bryne-kamp er allerede søndag, hjemme mot Brann.

Landro ser frem til møtet med gamleklubben.

— Det blir mye publikum, flomlys og vi får sjansen til å revansjere oss. Det gleder vi oss til, avslutter bergenseren.

Kampfakta

Strømmen - Bryne 2-2

Pause: 0-1. Strømmen Stadion, 244 tilskuere.

Mål: 0-1 Aram Khalili (41), 1-1 Martin Ramsland (49), 1-2 Bjørnar Holmvik (67), 2-2 Eirik Schulze (80).

Sjanser: 5-4. Hjørnespark 5-6. Gult kort: Aleksander Melgalvis, Mustapha Achrifi, Strømmen, Bjørnar Holmvik, Bryne.

Dommer: Steinar Hauge, Djerv.