ÅSANE — BRYNE 2-2

Bryne kjempet seg tilbake to ganger og klarte uavgjort mot Åsane. Foto: Rune Sævig

ÅSANE (Aftenbladet): Bryne lå under både 0-1 og 1-2 borte mot Åsane søndag kveld, men scoringer fra Oddbjørn Skartun og Aram Khalili sørget for at de rødkledde fortsatt er ubeseiret i årets 1. divisjon.— Åsane har fått en bra start, har mye selvtillit og er faktisk serieleder, så sånn sett skal ikke være veldig misfornøyd med uavgjort slik kampen utviklet seg, sier Bryne-trener Gaute Larsen til Aftenbladet etter 2-2 mot Åsane søndag.

— Vi hadde ikke helt dagen defensivt, og ga bort to ganske enkle mål. Heldigvis scorer vi mye om dagen, og fortsatte å være effektive på topp, fortsetter han.

Skartun med volleymål

Overraskelseslaget Åsane, som fortsatt leder divisjonen etter kampen mot Bryne, så ut til å ta nok en skalp da Håkon Lorentzen sendte hjemmelaget i føringen etter et drøyt kvarter.

Viljar Vevatne ble passert på høyrekanten av Senai Hagos, som fosset inn i feltet og la inn til den utleide Brann-spissen. Lorentzen styrte ballen inn i lengste hjørne, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Men Bryne svarte temmelig raskt. Noen minutter senere ble et innlegg headet rett opp i været av en Åsane-forsvarer – og da ballen dalte ned igjen sto Oddbjørn Skartun klar med skuddfoten og banket ballen opp i høyre kryss. 1-1 på nydelig vis.

Men bortefansens jubel stilnet raskt. Bare minuttet senere sendte en vakker hælflikk Niklas Lerpold alene med Anders Kristiansen, og Åsane-spissen var sikker som banken – 2-1 til pause.

Khalili utlignet

Bryne startet andre omgang meget friskt, og den første halvtimen regelrett dominerte jærbuene. Etter 70 minutter kom betalingen. Jon-Helge Tveita tråklet seg ned til dødlinja, og la den inn foran mål. Etter litt klabb og babb fikk Aram Khalili kranglet ballen i mål. Dermed var lagene like langt.

Bryne fortsatte å kjøre på, men uten å komme til de helt store sjansene. I stedet var det Åsane som på overtid fikk en gedigen mulighet til å stjele med seg alle poengene – men Anders Kristiansen reddet Bryne-poeng da han reddet Åsanes forsøk alene med keeper.

Dermed står Bryne med to seire og to uavgjorte på de fire første kampene, to poeng bak serieleder Åsane. Neste kamp er borte mot Strømmen førstkommende torsdag.

— Nå skal vi restituere godt før kampen mot Strømmen. Da går vi for tre poeng, avslutter Larsen.