Etter kampslutt var både hjemmepublikummet og Brynes spillere litt forvirret.

De kunne juble for en strålende førsteomgang og 2-0 ledelse tidlig etter pause, de kunne fortvile over at ledelsen var spist opp fem minutter etter, og de kunne glede seg over at laget ikke bare holdt ut, men faktisk kjørte over Ranheim da midtbaneankeret og banens beste, Henrik Breimyr, fikk rødt kort åtte minutter før full tid.

«Syndebukken» Breimyr var definitivt mest skuffet og ganske arg på seg selv.

— Jeg har knapt nok fått gule kort de hundre kampene jeg har spilt for Bryne, så pådrar jeg meg to i en og samme kamp. Særlig det første var helt utilgivelig, sier den ærlige 22-åringen.

Trener Gaute Larsen innrømmer at han like etter kampslutt er mer skuffet enn glad, han også.

— Vi leder 2-0 på hjemmebane, da er det utilgivelig å slippe fra oss seieren og to poeng, er hans korte konklusjon.

Bjørnar Holmvik i aksjon for Bryne mot Ranheim. Foto: Fredrik Refvem

— Samtidig har jeg all respekt for Ranheim. Et solid lag, mange fysisk sterke spillere som er tunge å spille mot.- Hva som skjer når vi plutselig og helt uventet gir fra oss 2-0 til 2-2 på bare fem minutter, er en annen sak. Jeg frykter rett og slett at spillerne blir litt for sikre på seg selv, at de tror dette er kjørt. En liten periode ser det virkelig stygt ut, men heldigvis kommer vi tilbake og håper faktisk på et seiersmål helt mot slutten, sier Bryne-treneren.

Før kampen ga Larsen beskjed om at Bryne skulle gå rolig og forsiktig ut, her skulle det ikke starte med blemmer og baklengsmål.

Som meldt, så levert. Ranheim startet best, skapte et par sjanser, men halvveis ut i omgang vokste hjemmelaget seg stort og sterkt.

Omtalte Henrik Breimyr gikk foran med saftige taklinger, fikk straks følge av kraftfulle Viljar Helland Vevatne og dro opp hele laget. Et perfekt innøvd cornertrekk ga uttelling.

Langt slått av Vegar Landro, headet tilbake av Aram Khalili, stusset av Oddbjørn Skartun, satt i mål av Henrik Breimyr. Det var rett og slett klasse.

Da Aram Khalili så la på til 2-0 like etter pause, styrte Bryne mot seier nummer tre på rad. I stedet fikk Ranheim et unødvendig frispark nær Brynes 16-meter. Lure Mads Reginiussen dukket opp og reduserte, og da samme mann to minutter etter nærmest fikk fritt leide inn i hjemmelagets straffefelt, kunne han takke, bukke og score.

— Vanskelig å vite hva som egentlig skjer, det virker som om energien plutselig er borte i hele laget, alt er dødt. For egen del endte det med rødt kort og en voldsom skuffelse i en kamp der jeg følte jeg fikk til mye bra, forklarer Henrik Breimyr.