ROSENBORG — SLIGO ROVERS 1-2

Det endte med fadese da Rosenborg tok imot irske Sligo Rovers til andre kvalifiseringsrunde til europaligaen. Sligo holdt 0-0 til pause og scoret to mål etter hvilen på Lerkendal.

«Mix» Diskerud sørget for en viktig redusering for RBK på tampen, men trønderne skal få en tøff jobb i returkampen i Irland neste uke. Rosenborg må vinne for å gå videre, og helst med to mål.

— Fulgte planen

Irenes trener John Coleman hyllet sine spillere etter bragden i Trondheim.

— Vi må gi spillerne kreditt. De holdt seg til kampplanen til punkt og prikke. Vi ønsket ikke å gi fra oss for mye rom, og ønsket å ta ballen fra dem. Det klarte vi til tider, sier Coleman til rte.ie.

— Vi var alltid farlige på kontringer. Kunne vi holdt 2-0 litt lenger kunne vi fått rommene til å gjøre 3-0, sier han.

Treneren mente at Rosenborgs sene redusering var sur å slippe inn.

— Vi er skuffet over 2-1, men hvis noen hadde tilbudt meg dette resultatet på flyet over hit så hadde jeg tatt det uten å blunke, sier Coleman.

— Viste ikke frykt

Bortelaget ble hyllet i irske aviser etter det som var Sligos første seier i en bortekamp i europacupspill noensinne.

— En historisk første borteseier i europacup for Sligo, skriver thescore.ie.

— Sjokkseier for Sligo i Norge, skriver irishexaminer.com.

Irish Independent skriver at Sligo sørger for at den gode sommeren for irske lag i Europa fortsetter. Fjorårets irske serievinner St. Patrick's Athletic klarte meget overraskende 1-1 borte mot Henning Bergs Legia Warszawa onsdag.

— John Colemans' menn viste ingen frykt mot det norske mesterlaget, skriver avisen.

Advarer spillerne

Irish Times skriver at Alan Keane og Danny North scoret målene som sørget for en fortjent seier, og at Rosenborgs mål kom ut av intet. Noe som står i kontrast til det RBK-trener Per Joar Hansen sa til adressa.no like etter kampen.

— Vi skapte nok til å avgjøre denne kampen. Vi hadde 4-5 store og 6-7 sjanser til sammen, mens de scoret på sin første, sa «Perry».

Sligo-trener Coleman advarer nå sitt lag før returoppgjøret i Irland torsdag.

— Det er fortsatt bare en halvgjort jobb, og det har jeg presisert til spillerne. De (RBK) er et godt lag og vi skal absolutt ikke undervurdere jobben vi har foran oss, sier han.