Rosenborg — Sligo Rovers 1-2

Lerkendal (Adressa.no): Torsdag kveld gjestet Sligo Rovers Lerkendal i Europaligaens 2.-kvalifiseringsrunde. Det var ventet at gjestene ikke skulle gjøre all verden, men de gjorde kampen om til et mareritt for Rosenborg

— Resultatet er alt for dårlig. Vi taper og det er bare å stikke fingeren ned og si at det er langt fra godt nok, sier Ole Selnæs, som startet kampen på benken.

Han vil likevel ikke si at RBK undervurderte motstanderen.

— Nei, det vil jeg ikke si. Det er ikke derfor vi taper. Vi gjør en for dårlig prestasjon, og det er ikke at vi undervurderer dem, sier Selnæs til adressa.no.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen valgte å gjøre fire endringer fra laget som startet mot Vålerenga sist søndag. Stefan Strandberg ble henvist til benken, mens Jørgen Skjelvik fikk plass i midtforsvaret. I tillegg ble Tobias Mikkelsen flyttet ned på backplass i Jonas Svenssons skadefravær.

Sligo Rovers startet kampen klart best, og var farlig frempå ved et par anledninger. I det tiende minuttet prøvde John Russell å sende en stikker til Ross Gaynor, men sistnevnte tapte duellen med Tobias Mikkelsen, og dansken fikk ryddet unna ballen.

Pål André Helland blir slått i en hodeduell. Rosenborg tapte 1-2 på Lerkendal. Foto: NTB scanpix

Hjemmelaget kom mer og mer inn i kampen, og i det 12. minuttet kunne Søderlund ha sendt Rosenborg opp i ledelsen. Rogalendingen ble slått gjennom av Morten Gamst Pedersen, der han kom alene med keeper. Spissen fikk skutt fra skrått hold, men ballen havnet like utenfor.Den irske klubben var tøffe i duellene, men ikke like kvikke i beina som Rosenborg-spillerne. Det førte til store rom, og i det 17. minuttet sendte Pål Andre Helland i vei et hardt skudd mot mål, men ballen havnet like utenfor.

Tam omgang

Siste halvdel av første omgang ble ikke det mest underholdene sorten, men Rosenborg kom seg til et par brukbare sjanser. I det 27. minuttet fikk Mike Jensen en gigantisk mulighet, da han fikk ballen alene på 5-meteren, men keeper Gary Rogers fikk så vidt fingrene på ballen. Rosenborg styrte det meste, og Sligo skapte svært lite.

Like før pause fikk Søderlund muligheten til å gi Rosenborg ledelsen. Gamsten slo et lurt frispark langs bakken, og inn i fem-meteren. Søderlund ble presset i ryggen, og fikk ikke avsluttet på mål. De snaut 3000 tilskuerne hadde lite å glede seg over i 1.omg og lagene gikk til pause med 0-0. Rosenborg fikk den beste starten på andre omgang, og i det 50. minuttet prøvde Helland seg på et skudd fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet havnet like over mål. Sligo Rovers la seg mer bakpå, men det de skapte kom etter et par farlige kontringer.

Kontret i senk

I det 56. minuttet ble det svært stille på Lerkendal. Sligo satte i gang en kontring som endte i scoring. Spissen Danny North prøvde seg på et skudd som ble reddet av Lund Hansen, men ballen havnet i beina på høyreback Alan Keane som skjøt via benet til Jørgen Skjelvik og i mål. Denne scoringen var ikke ufortjent, og Per Joar Hansen valgte å sette innpå Ole Selnæs til fordel for Daniel Berntsen.

Riku Riski gikk målløs av banen for Rosenborg. Foto: NTB scanpix

Etter scoringen satte Rosenborg inn et ekstra gir, og Gamsten fikk to gigantiske muligheter til å utligne. Først slo Riku Riski et strøkent innlegg til Gamsten som sto alene ved straffemerket. Finnmarkingen headet ballen på mål, men keeper Rogers fikk så vidt fingrene på ballen. Minuttet senere slo Helland inn på bakerste stolpe. Der sto Gamsten nok en gang. Han headet ballen mot mål, men midtstopper McMillan reddet på streken, og fikk ryddet unna.Rosenborg la seg høyt i banen og presset virkelig på for scoring, men istedenfor var det Sligo som scoret. I det 70. minuttet satte de i gang en kontring, der vingen Conneely slo ballen inn på lengste. Der sot Danny North helt alene og banket ballen i mål til full jubel for de snaut 30 irske tilskuerne på Lerkendal.

Rosenborg ble virkelig preget, og Perry valgte å sette innpå Mix Diskerud til fordel for Mike Jensen. Han klarte ikke å sette sitt preg på kampen, og Rosenborg ble bare tammere og tammere. Sligo fikk de største sjansene og var nære på å gå opp til 3-0. De siste ti minuttene kjørte Rosenborg virkelig på, og i det 81. minuttet fikk de inn reduseringen. Gamsten slo et hjørnespark, der ballen endte i beina til Mix og etter mye kriging fikk han ballen i mål. Rosenborg jaktet utligningsmålet, og i det 84. minuttet sendte Selnæs i vei et skudd som gikk i klypene på Rogers.

Tre minutter før slutt fikk Sligo en MEGAsjanse til å punktere kampen. Dorsin hadde et håpløst balltap, der Sligo kom tre mot to. North fikk to sjanser, der det første ble reddet på streken av Skjelvik, mens den andre gikk rett på Lund Hansen. Elendig forsvarsspill av Rosenborg som var meget heldig som ikke fikk et mål i mot.

Rosenborg fikk ikke til noe som helst i sluttminuttene, og dermed vant Sligo Rovers overraskende nok 2-1 på Lerkendal. Med det fikk trønderne et verst tenkelig utgangspunkt før returoppgjøret neste torsdag.