ALFHEIM: Når TIL får Aalesund på besøk søndag, er det et hjemmelag i desperat poengnød. På andre banehalvdel står Jo Nymo Matland – tromsøgutten som vokste opp i TIL.

Følg Tromsø-Aalesund direkte her søndag fra klokken 18.00

– Jeg kjenner godt til Jo. Han er født i 1987, det samme som Hans (Norbye), og de var en del av et prosjekt med tvillingene fra Nordreisa (Vegard og Thomas Braaten). Vi kjenner ham godt, både familien og spilleren. Jo har en veldig, veldig god fot og har fått masse kamper, roser TIL-trener Bård Flovik.

28-åringens kontrakt med Aalesund går ut etter årets sesong. Kanskje kan han være aktuell for et comeback i TIL neste år – nesten ti år etter at han forlot klubben?

TIL-trener Bård Flovik. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

– Vi avskriver ingen, sånn sett, men vi har ikke sagt at vi scouter en venstreback, fortsetter Flovik.Og understreker at TIL er godt forspent i akkurat den posisjonen med Kent-Are Antonsen og Lasse Nilsen.

– Men vi er åpen til alle fra Tromsø og Troms, og ønsker dem velkommen hvis anledningen byr seg, sier Flovik.

– Det er ikke mange bedre venstreføtter i eliteserien?

– Nei, det vil jeg gi ham ros for. Det så vi sist mot Odd. Han har en strålende fot, sier TIL-treneren.

– Det er hyggelig at han sier det, selvfølgelig. Om det er noe de vil ta hensyn til, må de nesten svare for selv, sier Jo Nymo Matland.

Spillere fra nord

Flovik bekrefter – til tross for at TIL er en i en særdeles vanskelig posisjon i eliteserien – at det tenkes på mulige forsterkninger for årene som kommer.

– Vi må tenke stallsammensetning fremover. Det er vår plikt å diskutere og ha dialog med dem som er på utgående kontrakt i klubben og eventuelt hva slags type spillere vi skal ha inn. Det er en del av den årlige virksomheten, det, og noe vi må gjøre uansett. Jeg er sikker på at det blir en god stall neste år. Og de som er nordfra, sjekker vi selvfølgelig ut, sier Flovik.

Jo Nymo Matland kommenterer sin fotballfremtid slik:

– Helt ærlig, så har jeg ikke ofret det en eneste tanke. Fokuset mitt er å finne tilbake til god, gammel form og kose meg på fotballbanen. Alle spekulasjoner får bare komme når de kommer. Det ofrer jeg veldig lite energi på.

Må vinne?

«Gutan» er under streken med 19 poeng, men opp til Start og Mjøndalen er det kun ett poeng.

– Vi prøver jo å ha en veldig offensiv inngang. Vi skjønner jo at det er en av tre hjemmekamper igjen, og at det blir færre og færre av dem, så vi må bruke øyeblikket til å gjøre en god kamp og vinne, sier Bård Flovik.

– Hvis jeg sier dere må vinne, hva sier du da?

– Ja, vi må prøve å vinne, ja. Det må vi, svarer Flovik.

Han har testet ut forskjellige formasjoner på trening foran kampen.

– Det som er veldig gledelig, er at vi aldri har vært så fulltallig denne sesongen som nå. Vi har bare en som er helt ute med skade (William Frantzen). Det gjør noe med humøret, med innsatsen og konkurransen, sier Flovik fornøyd.