Sir Alex Fergusons drøm er oppnådd. Da skotten tok over Manchester United i 1986, og etter hvert bygget opp klubben til å bli en storhet på 90-tallet, uttalte han at målet var å vippe Liverpool ned av tronen som Englands mestvinnende klubb.

Han uttalte legendarisk at hans største utfordring var «to knock Liverpool off their perch».

Med 1-1 mot Blackburn er han i mål: United står nå med 19 seriemesterskap, mens Liverpool har 18. Da Ferguson tok jobben i 1986, hadde United sju mot Liverpools 16. — Det var en fantastisk laginnsats, og spillerne jobbet sokkene av seg for å få det resultatet vi behøvde. Vi fikk et mål i mot, men fortsatte å kjempe mot et Blackburn-lag som kjempet for livet, sier Ferguson til TV 2. - Hva sa du til spillerne i pausen?

- De måtte få opp farten! Vi var ikke kvikke nok i første omgang, men ble farligere etter hvert.

Ryan Giggs, som mottok sitt 12. mesterskap, er på ingen måte lei smaken av edelt metall.

- Det er en tøff liga å vinne, og det er like fantastisk som alltid

— Vi har viljen og det er en glede å spille for dette laget. Vi vil vinne trofeer.

På spørsmål om årets utgave av Manchester United er svakere enn tidligere i historien, tilføyde Giggs følgende:

- Vi er mestere og i finalen i Mesterligaen. Vi er søppel, er vi ikke?

Statistikksenter Premier League:

Sterkt lag

United stilte med et tilnærmet toppet lag mot Blackburn – et klart tegn på at Ferguson ville avgjøre serien og slippe nerver i siste kamp hjemme mot Blackpool.

Og det begynte komfortabelt for bortelaget, som styrte kampen mot et lavtliggende Blackburn. Nani fikk kampens første mulighet etter fire minutter, og den var stor. Fra seks meter headet han ballen kontant i tverrligger og ut etter et flott innlegg fra Wayne Rooney.

Kalddusj etter Kuszczak-rot

United eide ballen innledningsvis, men Blackburn tok vel vare på muligheten da den først oppstod. Og det var Uniteds reservekeeper Thomasz Kuszczak som rotet det til.

Først var han svært avventende på et tilbakespill, og David Hoilett var nær ved å snappe ballen og få muligheten foran åpent mål. Like etterpå var polakken igjen ute og kjøre da han løp etter en ball som hadde retning ut over dødlinjen. Martin Olsson nådde ballen først, og Blackburn fikk etter hvert lagt inn foran mål der Brett Emerton ventet på bakre stolpe. Han hamret ballen sikkert i mål bak Kuszczak – som hadde rukket tilbake til streken med god margin.

Kampen fortsatte i samme spor; United trillet ball, mens Blackburn forsvarte seg godt. Javier Hernández forsøkte skuddfoten etter 35 minutter, men en Paul Robinson i full strekk forhindret scoring.

Noen minutter senere fikk hjemmelaget sjansen da Olsson dukket opp på bakerste stolpe etter en Blackburn-overgang, men svensken traff ikke rent med avslutningen.

Fem minutter før pause var Kuszczak igjen ille ute på et tilbakespill. Polakken ventet for lenge, og Hoilett var nær ved å takle ballen i mål.

DUELL: Nani og Michel Salgado kjemper om ballen på Ewood Park. (Foto: Scanpix)

Blackburn farlig frampå

Etter hvilen fortsatte United å styre spillet, men laget slet med å spille seg til sjanser. Blackburn var faktisk nærmest det første kvarteret etter pause da Kuszczak gikk opp i en unødvendig duell, men heldigvis for bortelaget falt ballen ned til en rød.

Etter 65 minutter raget Martin Olsson høyest i feltet og headet kontant i stolpen, og like etterpå gikk ballen via hodet til Rio Ferdinand og like utenfor Uniteds mål. Bortelaget var rystet, og kunne fort ha fått to i sekken.

Omdiskutert straffespark

Men United sto på, og ble tildelt et straffespark etter 71 minutter – til store protester fra hjemmelaget.

Javier Hernández tok ned ballen skrått i sekstenmeteren, tok et touch forbi Robinson, som så vidt var nær meksikaneren. Dommeren konfererte med assistentdommeren, og konklusjonen ble straffe. Ballen var muligens ute over dødlinjen da Hernández ble felt, men uansett var det klønete keeperspill av Robinson som gikk etter ballen idet Hernández var i ferd med å løpe seg bort fra avslutningsposisjon.

Straffen ble sikkert omsatt i mål av en, med egne ord, nervøs Wayne Rooney.

SCORER: Wayne Rooney setter inn straffen. (Foto: Scanpix)

— For meg personlig, siden jeg er Everton-fan, er det å vinne nummer 19 helt spesielt, sa Rooney til Sky Sports etter kampen, melder sportinglife .

— Etter det året jeg har hatt, med oppturer og nedturer, er denne til tilhengerne og laget,

Det var en nervøs Wayne Rooney som fikk æren av å sette inn det avgjørende straffesparket.

- Jeg var livredd. Dommeren brukte så lang tid før han dømte den straffen. Jeg måtte beherske meg selv, dette hadde jeg trent på hele uken, sa en lettet Rooney da mesterkapet var sikret.

Ferguson gir seg ikke

Dermed ebbet kampen ut med 1-1. Poenget betyr at United er seriemestere for 19. gang, mens Blackburn fortsatt er i nedrykksfare – kun ett poeng over streken.

Men Ferguson er ikke mett. Han hadde ikke ventet å lede klubben etter fylte 65 år, men nå er 69-åringen besatt på å bygge opp et nytt storlag og utfordre Liverpools fem triumfer i Mesterligaen.

United står med tre seirer i cupen, og møter Barcelona i årets finale.