Det var mye som sto på spill for Blackpool hjemme på Bloomfield lørdag. Ian Holloways menn lå på nedrykksplass før kampen, og var nærmest tvunget til å vinne mot Bolton, for i siste serierunde venter en tøff utfordring mot Manchester United på Old Trafford.

Og det begynte forrykende i badebyen.

Kevin Davies sendte gjestene foran etter bare seks minutter med et lavt skudd i lengste hjørne, men Blackpool svarte raskt på tiltale. DJ Campbell utlignet bare tre minutter senere da Campbell løp seg fri i boksen og lobbet over Jääskelainen til 1-1. Etter 19 minutter sørget Jason Puncheon for hjemmeledelse etter å ha fått to skuddforsøk inne i sekstenmeteren. På andre forsøk fikk han plassert ballen i lengste hjørne, og hjemmefansen eksploderte på Bloomfield.

Men gleden varte ikke lenge. Bare fem minutter senere var det igjen uavgjort, da Matthew Taylor scoret via stolpen fra 16 meter.

Statistikksenter Premier League:

Høy temperatur

Temperaturen i kampen var stor, og det ble svært ampert etter halvtimen spilt. Zat Knight og Gary Taylor-Fletcher havnet i tottene på hverandre etter en duell, og lagkamerater fra begge lag løp til for å roe kamphanene. Dermed «slapp begge unna» med gult kort.

Like før pause sørget DJ Campbell for 3-2-ledelse med sitt andre mål for dagen. Charlie Adam vartet opp med et flott innlegg, og Campbell kunne enkelt plassere ballen i mål med en fin volley.

Målfesten fortsatte etter pause, og lagene fulgte hverandre tett. Daniel Sturridge utlignet til 3-3 etter 53 minutter, da han bare satte hodet til fra svært kort hold.

Ti minutter senere kontret Blackpool inn sitt fjerde for dagen, og det var kaptein Charlie Adam som fikk avslutte angrepet. Fra 15 meter hamret han ballen i krysset.

Resultatet sto seg ut – og seieren viste seg å være svært viktig. Men jobben er ikke gjort. Blackpool må ha poeng i siste kamp borte mot Manchester United for å overleve i Premier League.

Wolves mot fornyet kontrakt

I de andre kampene lørdag ettermiddag, tok Wolverhampton en livsviktig seier borte mot Sunderland, mens West Bromwich slo Everton hjemme.

Jody Craddock, Steven Fletcher og George Elokobi scoret målene for Wolves på Stadium of Light. Stephane Sessegnons ene mål for hjemmelaget hjalp ikke, og Wolverhampton tok et langt steg mot fornyet kontrakt med de tre poengene.

Youssouf Mulumbu scoret kampens eneste mål på The Hawthorns, da Roy Hodgsons menn fortsatte sin imponerende form etter den tidligere Fulham— og Liverpool-sjefens inntreden.