Yaya Toure of Manchester City celebrates scoring the opening goal with team mates--------------------Ben Queenborough / BPIFA Cup - FinalManchester City v Stoke City14 May 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Det var pyntet til finalefest på et fullsatt Wembley, uten at det tvang Stoke-trener Tony Pulis til å dra frem finstasen. Ikledd joggebukse og skyggelue kunne han se et offensivt City hamre løs på sin cup-keeper Thomas Sørensen.

For City var det førende laget i FA-cup-finalen, og Stoke ble gang på gang vitne til en oppvisning i eksplosiv angrepsfotball. Yaya Tourés scoring et kvarter før slutt ble avgjørende.

– Jeg er glad på supporternes vegne. I en lang periode vant de ingenting. Jeg sitter med en god følelse, men det er viktigere at de gjør det. Etter mange år fortjente de å vinne dette trofeet , sa City-manager Roberto Mancini ifølge NTB.

– Drømmen er nå blitt virkelighet, og det er fantastisk å vinne med denne klubben. Jeg sa til de andre spillerne før sesongen at det ville være fantastisk å vinne noe, og jeg synes det er utrolig at vi vant denne finalen, sa Touré.

City-dominans

Allerede etter ti minutter var Yaya Touré centimetere fra å sende de lyseblå i ledelsen med et langskudd. Skuddet strøk stolpen, men på feil side av aluminiumen.

Kvarteret senere kom Mario Balotelli til skudd inne i boksen. Ballen holdt stø kurs mot det lengste krysset, men et tigersprang fra Sørensen sendte ballen videre til et hjørnespark.

For Stoke sin del handlet det om å holde unna bølge etter bølge av City-angrep. De rødkledde slet med å få på plass kontringsspillet, og ti minutter før hvilen kom en fantastisk pasning fra Carlos Tévez til Balotelli. Sørensen ryddet opp den første muligheten, men lot målet stå vidåpent for David Silva på returen. Han fikk ikke kontroll på returen, og satte den over mål.

LEDER STOKE: En uformelt kledt Tony Pulis på Wembley lørdag. (Foto: Digitalsport)

Farlig frempå

Det tok en time før Stoke skulle få en skikkelig målsjanse. Kenwyne Jones ble spilt igjennom med en lang ball og knuste Citys Joleon Lescott i løpsduellen. I avslutningsøyeblikket dukket en utrusende Joe Hart opp, og Jones klarte ikke å overliste landslagskeeperen.

ITALIENSK KLASSE: Roberto Mancini trakk det lengste strået i trenerduellen — kanskje også i klesveien? (Foto: Digitalsport)

Andreomgang ble en jevnere, dog mer sjansefattig, affære. City var det klart beste laget og skulle til slutt få lønn for strevet.

Avgjørelsen

Kvarteret før slutt falt avgjørelsen på Wembley. City fosset frem med mange spillere, og sendte ballen inn i feltet. Der gikk den frem og tilbake som et flipperspill, før Balotelli fyrte av. Returen havnet oss Touré, som ikke hadde noen problemer med å sette den bak Sørensen.

DUELL: Stokes Jermaine Pennant forsøker å komme unna en liggende City-kaptein Tévez. (Foto: Digitalsport)

Stoke sendte innpå John Carew i håp om en sen utligning, men maktet aldri å komme til de helt store sjansene. Dermed ble det med forsøket for nordmannens klubb.

– Det er skuffende at vi ikke spilte bedre. Vi har gjort det tidligere, spesielt i det siste. Det var det mest skuffende, sa keeper Thomas Sørensen ifølge NTB.

Det ligger dermed an til litt av en festkveld i Manchester. Den røde delen sikret ligatittelen, mens den blå delen kan juble for sitt første trofé siden 1976.

VINNER: Roberto Mancini med FA-cuptrofeet. (Foto: Scanpix)