25-åringens kontrakt med Levanger går ut ved årskiftet. Mandag skrev meråkbyggen under en treårsavtale med divisjons— og regionsrivalene Ranheim.

— Det er vanskelig å forlate Levanger, der det skjer mye spennende for tiden og jeg har tro på Magnus Powell som trener. Men magefølelsen sa at Ranheim er den rette klubben for meg og min utvikling, sier Raaen Sandmæl til adressa.no.

Drømmerollen

Den tidligere Stjørdals-Blink-spiller har lagt bak seg to sesonger i den røde og hvite drakten. I fjor ble midtbanespilleren toppscorer med sine tolv mål og kom på årets lag i Adresseavisen, da han var en sterk bidragsyter til at Levanger rykket opp til 1.divisjon. Sandmæl har tidvis imponert også i år, men har slitt med å dyrke én rolle. Den anvendelige spilleren ble brukt i stadige nye posisjoner fra høyreback til stort sett det som er av roller på midtbanen.

Det at Ranheim kom på banen og ville rendyrke ham i favorittposisjonen, ble hovedårsaken til overgangen til Trondheim som trer i kraft først 1.januar 2016. — Det trigget meg at Ranheim ønsker å rendyrke meg som indreløper. Klubbvalget mitt handler om måten å spille på og rollen som det er ønsket at jeg skal fylle, sier Sandmæl og fortsetter:

— Det at jeg har vært flyttet rundt på Levanger har vært greit. Men jeg tror at rendyrking av rollen som indreløper passer meg sportslig og utviklingsmessig. Dermed sier magefølelsen at Ranheim er det rette valget, sier Sandmæl.

Fornøyd Ranheim-leir

Ranheim sportslige leder Stig Winsnes er naturlig nok meget godt fornøyd med at Sandmæl valgte å krysse fylkesgrensa.

— Vi har kjent til ham en god stund, faktisk var han på trening hos oss som 19-åring. Han har vist en fin utvikling de siste årene og passer veldig godt i den modellen Ranheim står for, sier Winsnes til adressa.no.

— Simen tilhører den gruppen trønderske spillere med stort utviklingspotensial. Han har levert godt over lang tid og er en spiller som definitivt vil styrke Ranheim, sier den sportslige lederen.

- Ikke bare henter dere fra en direkte konkurrent i 1.divisjon, men fra en klubb fra samme region. Hva er tankene om å konkurrer med Levanger om samme spillere?

— Vi synes det er veldig positivt at begge lagene er i 1.divisjon. I denne situasjonen velger han oss siden vi har markedsført at vi er ute etter en spiller i den spesifikke rollen, sier Winsnes.

Mange på utgående kontrakt

Han er godt i gang med arbeidet for å sette stallen for 2016-sesongen. Tidligere i høst signerte keeper Even Barli på en ny toårskontrakt, mens det er klart at Asgeir Snekvik og Vegard Voll er ferdige i klubben. I tillegg er Jo Sondre Aas, Thomas Rønning, Jørgen Øveraas Olsen og Magnus Blakstad på utgående kontrakt.

— Vi forventer en avklaring i løpet av uken. Utover det er det ikke så mye å si foreløpig, sier Winsnes.

Også i Levanger er det en prosess for å re-signere spillere for 2016-sesongen. Levanger hadde 14 spillere på utgående kontrakt da klubben sikret 1.divisjonsstatusen i siste serierunde 1.november. I påvente av å få på plass nytrener Magnus Powell har forhandlingene dratt ut, men Bent Sørmo, Andreas Peterson og Rikard Nilsson har signert nye avtaler den siste uken.

Viktige spillere som keeper Ola Rygg, forsvarskjempe Per Verner Rønning og spydspiss Benjamin Stokke er blant dem som ikke har skrevet under på nye avtaler – og står dermed fritt til å gjøre som Simen Raaen Sandmæl og signere for andre klubber.