TRONDHEIM: 1.-divisjonslaget er i ferd med å selge deler av det nye tribuneanlegget, for å betale gjeld.

— Vi klarer ikke å finansiere den klubben som har et av de laveste budsjettene i ligaen. Det er en utfordring, sier styreleder i Ranheim IL Toppfotball, Rune Venås, til Adresseavisen.

Ranheim leverte en knallsterk høstsesong i 1. divisjon. Klubben spilte seg til plass i kvalifiseringen til eliteserien, hvor de røk ut mot Kristiansund.

Økonomisk er det imidlertid tyngre, noe som slett ikke er noe nytt.

Selger tribuneaksjer

— Vi driver og rydder i forholdet til en del kreditorer. Vi er inne i en prosess med det. Hvilken status de enkelte fordringene har, har jeg ingen formening om, sier styreleder Venås.

- Har dere mottatt noen konkursbegjæring?

— Jeg kan ikke svare deg direkte på det. Det er inndrivingsprosesser på leverandørgjeld, og det har vi evne til å håndtere.

Han sier at på grunn av vanskelig likviditet har toppfotballsatsingen nå valgt å selge aksjer som de har i det nye tribuneanlegget på sin egen stadion.

Må ha sponsorer

— Vi har skaffet oss verdier gjennom tribuneprosjektet som vi realiserer noe av.

Venås hevder at situasjonen er bedre enn på flere år, men sier samtidig:

— Vi er helt avhengige av å få i gang inntektssiden vår. På sikt mener vi at vi har fasiliteter for det, men vi er avhengige av å lykkes på sponsormarkedet.

Ranheim-veteran Eirik Malmo sier at han opplever den økonomiske situasjonen i klubben som anstrengt.

- Har ingen buffer

— Det virker som de jobber fra måned til måned og ikke har noen buffer.

- Har dere fått den lønna dere skal ha i tide?

— Vi har vel fått det vi skal ha, men den har ikke alltid kommet på riktig dato. Nå skal ikke jeg snakke for alle, men jeg har fått det jeg skal ha, sier forsvarsspilleren.

- Har økonomien vært et tema blant spillerne?

— Det blir snakket litt om det, men vi er ganske flinke til å skyve det unna oss. Jeg tror ikke det påvirker prestasjonene. Vi har en ganske lojal spillergruppe, sier Malmo.