KRISTIANSUND — RANHEIM 1-0:

KRISTIANSUND (adressa.no): Sverre Hjelle Økland fikk plutselig ballen alene med Ranheim-keeper Even Barli. Iskaldt satte han den bak målvakten, og de nesten to tusen på tribunene i Kristiansund reiste seg i ekstase. 1-0 til Kristiansund og dermed enda sterkere håp om eliteseriespill neste år.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over!

Scoringen kom etter en times spill, egentlig mot spillets gang. Ranheim åpnet sterkt i andreomgangen og hadde en dobbeltsjanse rett før KBKs scoring.

Først sendte Robert Stene i vei et godt frispark etter 57 minutter. Skuddet endte i corner. Ballen havnet igjen hos Stene, som sendte den i tverrliggeren.

Kort tid etterpå kom øyeblikket som avgjorde kvalifiseringsoppgjøret i Kristiansund.

Har du fått med deg disse entusiastiske italienerne?

Kristoffer Løkberg (t.v.), Robert Stene og Ranheim tapte en jevnspilt kamp mot Kristiansund. Foto: Birger Løfaldli

Skuffet over null mål— Jeg prøver å se ting i perspektiv. Jeg er skuffet når vi ikke scorer, sier Ola By Rise til Adresseavisen.

Ettersom Ranheims opprykkdrøm nå er knust, er også hans karriere som Ranheim-trener ferdig. By Rise skal gå inn som kommunaldirektør i Trondheim kommune. Assistenttrener Svein Maalen overtar Ranheim-skuta fra neste sesong.

— Det er litt spesielt, sier By Rise om hvordan det var å komme inn i garderoben etter dagens kamp.

- Er dette din siste kamp som fotballtrener?

— Det vet jeg ikke. Livet byr på mange utfordringer. Vi får se. Det er litt vemodig i dag, innrømmer han.

Her jubler Kristiansund for seier mot Ranheim. Foto: Birger Løfaldli

Høyt KBK-pressDet var Kristiansund som åpnet kampen friskest. Det høye presset førte til at store deler av spillet i starten av kampen foregikk på Ranheims banehalvdel. Det ble imidlertid ingen målsjanser av det i det første kvarteret.

Tross et visst spillemessig overtak fra KBK, var også Ranheim hissige fremover. Det første skuddet på mål kom etter 13 minutter fra Aslak Fonn Witry.

Første målsjanse var det Ranheim som sto for. Kantspiller Michael Stilson slo ballen inn til Robert Stene. Fra en vanskelig posisjon fikk han hodet på kula. Ballen havnet i tverrliggeren og over.

Jevnspilt før pause

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake. Etter 38 minutter kom KBKs første målsjanse i kampen. Daniel Berg sendte ballen til Rozhat Shaswari, som forsøkte å pirke den videre i mål. Til Ranheims hell gikk den så vidt utenfor stanga.

Den store målsjansen så ut til å sette fart i vertene. Tre minutter før pause var det nok en gang Daniel Berg som sto for forarbeidet. Han slo inn til Espen Næss Lund, som lyktes dårlig med headingen. Nok en stor KBK-sjanse.

Totalt sett var førsteomgangen relativt jevnspilt, med et visst KBK-overtak. Det var mange tilløp til angrep, men kun én skikkelig målsjanse til Ranheim og to til Kristiansund.

— Vi visste at de ville komme litt i starten. Det var viktig for oss at vi turte å spille vårt eget spill, sier Ola By Rise.

Endret karakterEtter scoringen et kvarter ut i andreomgangen endret naturlig nok kampen karakter. Ranheim måtte fremover på banen for å skaffe utligning, noe som igjen åpnet for kontringer for Kristiansund. Ola By Rise sendte innpå Kristian Rømo Skille og Jo Sondre Aas i jakten på scoring.

Etter 82 minutter hadde KBK en svært god mulighet til å øke ledelsen på corner. Pål Erik Ulvestad fikk ballen og avslutningen havnet like utenfor.

Etter 86 minutter var det en ny kjempesjanse til hjemmelaget. Ballen strøk rett utenfor Even Barlis mål.

Ranheim klarte ikke å utligne og dermed endte oppgjøret 1-0. Ola By Rises tid som Ranheim-trener er over. For Kristiansund gjenstår to kamper før eliteseriespill kan være et faktum.

KBK-trener Christian Michelsen strålte som ei sol etter kampen.

— Det er marginer som avgjør i slike kamper. Vi er utrolig glade for at det var vi som trakk det lengste strået denne gangen, sier han til Adresseavisen.

— Av og til er det tilsynelatende tilfeldigheter som avgjør fotballkamper. Det er klart at det blir tyngre når vi ligger under 1-0. Etter det synes jeg KBK var kloke og aggressive. Jeg er litt skuffet over det vi gjorde etter at det ble 1-0. Vi skulle ha hatt større variasjon i spillet. Vi la om til 4-2-4 for å få nok trykk foran mål, sier Ranheim-treneren etter sin siste kamp.