Belgisk politi pågrep natt til lørdag tolv personer i flere antiterroraksjoner i Belgia. Politiet frykter at de mistenkte skulle slå til mot en av Belgias EM-kamper. Et angrep mot et mål i Belgia under kampen er også nevnt som en av mulighetene, skriver NTB. Belgierne møter i kveld Irland, og Sverige onsdag.

De svenske landslagspillerne er blitt informert om den mulige trusselen.

— Man vil jo at folk skal komme hit og nyte fotballen. At noen tenker på slikt er galskap, sier Martin Olsson til svenske Aftonbladet.

Ingen nye tiltak

Sveriges sikkerhetsjef uttalte seg også om terrortrusselen.

— Det er bra at man har slått til mot denne gruppen og at man har kontroll. Vi får daglig informasjon om hva som skjer, og hva som gjelder oss spesifikt. Men vi har ikke gjort noen tiltak etter nattens meldinger, sier Jan Gustavsson til Aftonbladet.

Føler seg trygge

Men selv om Sverige møter Belgia, er spillerne rolige.

— Før mesterskapet har det blitt pratet utrolig mye om sikkerhet og terrorisme. Men vi har kjent oss trygge her. De har gjort en veldig bra jobb, og vi håper at det fortsetter slik. Vi fokuser på fotballen, sier Andreas Isaksson.

De svenske landslagspillerne får besøk av familiene på hotellet natt til søndag. Det svenske fotballforbundet har arrangert familietur som avsluttes i helgen. John Guidetti har ikke inntrykk av at noen føler seg redde.

— De synes det har vært bra stemning her ende. Jeg har ikke fått noen indikasjoner på at noen føler seg redde. Det har vært et fint mesterskap, bortsett fra noen episoder. Jeg føler meg hundre prosent trygg, og fokuserer på å ta tre poeng mot Belgia, sier han ifølge Expressen.