ITALIA — SPANIA 1-1

Påny har terror rammet Europa. Alle husker angrepene i Paris i november, der terrorister blant annet prøvde å ta seg inn på Stade de France under fotballandskampen mellom Frankrike og Tyskland.

Denne uken rammet terroren Brussel og Belgia, og ofrene ble minnet i forbindelse med samtlige landskamper torsdag kveld, også i Tallinn der Norge spilte 0-0 mot Estland.

SIKKERHETSSJEKK: Tilskuerne ble nøye sjekket før de slapp inn på kampen mellom Italia og Spania. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

I Italia var sikkerheten på topp foran landskampen mot Spania. Det var kalt inn ekstra politiressurser, og tilskuerne ble nøye undersøkt før de slapp inn på Friuli stadion.Selve kampen i Udine endte 1-1. Lorenzo Insigne sendte Italia i ledelsen etter 67 minutter, men Aritz Aduriz utliknet like etterpå.

Belgia skulle egentlig møte Portugal i Brussel kommende tirsdag, men kampen ble avlyst. Senere ble det bestemt at kampen likevel skal spilles, men at den flyttes til Leiria i Portugal.

Torsdag ble en spesiell dag for fotballen, ikke bare på grunn av det som skjedde i Belgia for noen dager siden. Tidligere torsdag kom nemlig beskjeden om at fotballegenden Johan Cruyff er død.