BEITOSTØLEN: Petter Northug ankom Beitostølen torsdag kveld. Han går ikke fredagens åpningsdistanse, men trente i løypene tidlig i dag.

Der gikk Northug for første gang i utstyr fra Bjørn Dæhlie og Active Brands, som også er skiforbundets samarbeidspartner.

Are Sørum Langås, Northug manager, bekrefter overfor Adresseavisen at Northug har inngått avtale med Active Brands. Han har ikke fornyet avtalen med Swix.

Et av stridstemaene i forhandlingene med skiforbundet var nettopp Northugs avtale med Swix. Nå er den problematikken løst og Northug vil komme med en kleskolleksjon som kan selges gjennom hele sesongen.

— Vi har hatt gode samtaler over en periode med Active Brands og Bjørn Dæhlie, sier Langås til Adresseavisen.

— Det er bra for oss at vi får mulighet til å selge kolleksjonen i tolv og ikke åtte måneder, legger han til.

Kommer med kolleksjon

Langås er ordknapp med detaljer om den kommende kleskolleksjonen.

— Det kommer en kolleksjon, det er alt jeg kan si.

I en pressemelding bekrefter Active Brands-sjef Øystein Bråta at avtalen er boks. Klesavtalen strekker seg over tre år.

— Merkevaren Bjørn Dæhlie har en ambisjon om å bli verdens ledende innen bekledning og utstyr til langrennsløpere, og da er det helt rått å få Petter med på laget, sier han i pressemeldingen.

Dæhlie: - Dette har løst floker for Northug

Bjørn Dæhlie vant tre nye gull, og med totalt åtte seire ble han tidenes vinterolympier. Her med medaljefangsten fra Nagano 1998. Foto: Denny Calvo, Pressens Bild

Dæhlie er godt fornøyd med å til et samarbeid med Northug.— Dette har løst noen floker for Northug. Det er godt ikke å ha for mange negative i hodet når man skal gå skirenn, sier Dæhlie til Aftenposten.

— Vi skulle ha gjort dette for fem år siden, men jeg synes det er hyggelig at vi får det til nå. Det føles riktig. Og nå har vi et skikkelig vinnerteam, sier Dæhlie videre.

Dæhlie har latt seg imponere over Northug.

— Jeg kjenner ikke Northug så godt, men det får jeg sjansen til nå. Om hva som rører seg oppe i hodet hans og hva slags form han har. Jeg var i VM i Falun i fjor, og da var jeg dypt imponert over hvordan han greide å løfte seg til mesterskap. Det vekket noen gamle minner, fastslår Bjørn Dæhlie.

Derfor var avtalen problematisk

I likhet med Langås forteller Active Brands-sjef Bråta at samtalene har pågått over lang tid.

I pressemeldingen sier Coops kunde og medlemsdirektør Geir Jostein Dyngeseth dette:

— Vi gleder oss over avtalen og til partene får laget en spennende kolleksjon som etter hvert blir tilgjengelig for salg i våre butikker.

Årsaken til at Northugs avtale med Swix var problematisk for skiforbundet, var at Bjørn Dæhlie er landslagets samarbeidspartner. Bjørn Dæhlie har bransjeeksklusivitet og Swix er i direkte konkurranse med dem, på samme måte som Coop er i forhold til forbundets sponsor Spar.