Andreas Linde (21) og resten av de svenske U21-heltene ble hyllet av flere titusener av svensker etter EM-gullet.

Molde-målvakt Andreas Linde sitter igjen med gode minner etter Sveriges U21-bragd i Tsjekkia. Nå vil han kapre keeperplassen i Molde.

Molde: Ei uke har gått siden Sverige overrasket de fleste med å ta gull i U21-EM i Tsjekkia. Med i troppen var MFK-keeper Andreas Linde. Tross ingen spilleminutter, mener han dette hittil er fotballkarrierens største høydepunkt.

Guld: Andreas Linde (Med nummer 23 på magen) og Sverige kunne juble etter at å ha slått Portugal 4-3 etter straffesparkkonkurranse i finalen. Foto: NTB Scanpix

– Det var helt magisk. Det var en stor ære å få lov til å være med i den gruppa. – La det ikke en demper på feiringa at du ikke fikk spilletid?

– Nei, egentlig ikke. Vi var en tight gruppe, som en stor familie, sier 21-åringen.

Full rulle

Og EM-gullet ble sjølsagt markert på ordentlig vis.

– Det var full rulle. Vi kom seint tilbake til hotellet i Tsjekkia etter kampen, og det var mange som traff sine familier og sånne ting. Så ble det en tur ut på «stan», hvor det var mange svensker, sier Linde.

Hjemme i Sverige ble laget tatt imot som helter. På Kungsträdgården i Stockholm ventet flere titusener av svensker på å feire EM-gullet med laget dagen etter finalen.

– Med en gang flyet landet kjente vi kjærligheten fra det svenske folket. Vi visste at det var stort i Sverige når vi var i Tsjekkia. Men at det skulle være så stort og så mange som ventet på oss da vi kom, det visste vi ikke, sier den høyreiste målvakta som måler 196 cm på strømpelesten.

Ser muligheter

Svensken kom til Molde før årets sesong, og har fortsatt til gode og spille for MFKs A-lag. Det håper han å gjøre noe med så fort som mulig.

– Nå har Ørjan (Nyland) forsvunnet, og da ser jeg min mulighet til å kapre keeperplassen.

– Det er egentlig bare positivt for deg at han dro?

– Det er kult for han at han får spille på et slikt nivå. Bundesligaen er veldig bra. Samtidig åpner det seg en plass her, så da gjelder det bare for meg å gripe sjansen, sier Linde.

Trives tross dårlig vær

Nå er det han og Ethan Horvath som skal konkurrere om keeperplassen i MFK. I 4-1-seieren over Sarpsborg 08 sist fredag var det amerikanske Horvath som trakk det lengste strået og fikk startplassen.

– Det er en god konkurranse. Vi sparrer hverandre bra på trening, og har et bra nivå. Ethan er en fin fyr. Vi har det kjekt sammen, samtidig som vi konkurrerer om den samme plassen, sier Linde.

Sjøl om spilletida har uteblitt er 21-åringen godt fornøyd med hvordan hans første måneder har utspilt seg i Molde.

– Alt har fungert veldig bra, og jeg trives bra her. Om jeg skal klage på noe så er det vel været. Det har ikke vært så bra, sier han med et smil.