John Guidetti storspilte til tider og var en sterk bidragsyter til at svenske U21-landslaget tok EM-gull i Praha denne uken. 23-åringen scoret to mål i turneringen og vant med det bronsestøvelen.

Men i det amerikanske TV-talkshowet Olbermann på sportskanalen ESPN blir svensken hengt ut som «idrettens verste». Programleder Keith Olbermann presenterer i hvert utgave av underholdningsprogrammet en verstingliste fra idretten.

NUMMER 1: John Guidetti topper listen over idretts verste. Foto: Skjermdump ESPN

Ellevilt TV-intervju– Vinneren vår er John Guidetti. Jeg har følelsen av at danskene hadde bedrevet en del «thrash talk» i forkant av kampen, for Guidetti gjør definitivt det etter seieren, sier programleder Keith Olbermann.

Intervjuet programlederen henviser til har fått enorm oppmerksomhet i Fotball-Europa, og nå har klippet altså nådd USA. Seansen ble filmet rett i etterkant av Sveriges 4-1-seier mot Danmark i semifinalen av U21-EM.

«Jeg synes det er på tide at de skal reise hjem. Man kan ikke snakke om at det er lett å møte oss når man taper 1-4, det blir litt pinlig. Vi er best i Norden. Vi skal spille EM-finale. Alle andre kan bare gå hjem» , nærmest skriker Guidetti inn i mikrofonen til TV 4s Patrick Ekwall.

Se intervjuet hos fotbollskanalen.se her.

John Guidetti var en av Sveriges aller beste spillere i U21-EM. Her feirer han scoring mot Danmark. Foto: Ap

Beklaget danskehånGuidetti fortsetter:

– Vi vant 4-1, vi var helt overlegne. Danmark er det dårligste laget vi har møtt i turneringen.

Intervjuet omtales allerede som en klassiker i svenske medier, men det var ikke alle i Danmark som satte like mye pris på det. Senere beklaget også Guidetti ordbruken.

– Jeg synes Danmark er et fantastisk lag. Man skal ikke snakke andre ned. Det er dumt, sa han da.

PS! John Guidetti spilte forrige sesong som leiesoldat i Ronny Deilas Celtic. Nå er han kontraktsløs, men det er ventet at han offentliggjør neste stoppested i morgen, fredag.