Musikken, supporterne, historien, den intense lyden av Celtic Park, Glasgow by og – ikke minst – Kenny Dalglish og Paul McStay har samarbeidet om å gjøre meg til Celtic-supporter. Det er ikke slik at hele mitt liv påvirkes av resultatene, men Celtic er blant de første resultatene jeg sjekker. Noen av mine sterkeste supporteropplevelser har jeg hatt som Celtic-fan, både på Celtic Park og andre steder.

Likevel er min rettferdighetssans så sterk at jeg synes Celtic ikke har noe som helst i Champions League-gruppespillet å gjøre.

Celtic ble rundspilt, latterliggjort og uslått av Fotball-Europas viktigste turnering, allerede i forrige runde.

Legia Warszawa, med Henning Berg i spissen, var så mye bedre enn Celtic, at det nesten var latterlig. At Legia da sparkes ut av turneringen, på grunn av en skrivebordsblemme, det blir for dumt.

Roy Ellingsen er journalist og redigerer i 100% Sport, og har jobbet i Bergens Tidende siden 2001. Han dømmer ishockey på forbundsnivå, er oppvokst i Bergenshallen og er medlem av to ishockeyklubber; Djurgårdens IF og Lyderhorn. Aller helst skriver han om ishockey, men som sportsjournalist i Bergens Tidende har han også dekket Brann, Løv-Ham, Sogndal, Fyllingen, Tertnes, Sandviken, Arna-Bjørnar, Nyborg, BSI og en hel rekke enkeltutøvere tett. Foto: Jan M. Lillebø

Legia slo Celtic 4-1 i hjemmekampen og 2-0 i bortekampen (selv om Celtic ikke spilte på hjemmebane). 6-1 sammenlagt forteller om klasseforskjell. Problemet var at Bartosz Bereszynski kom innpå på slutten av kamp to. Han hadde tre kampers karantene fra europeiske turneringer. Legia oppfattet det slik at han hadde stått over de to kampene i runden før, i tillegg til den første kampen mot Celtic. Men siden han ikke hadde vært påmeldt (!) til kampene i runden før, mente UEFA at han ikke var spilleberettiget mot Celtic.UEFAs regler åpner ikke for annet enn at Legia da taper kampen 0-3, og Celtic fikk følgelig avansere på flere scorede bortemål.

Det vanlige å si når regler slår så latterlig ut, er at «vi må jo ha regler». Det kan hende, men man trenger ikke ha tåpelige regler!

Idrettens volgiftsrett (CAS) feide all tvil til side. Legia spiller videre i kvalifisering for Europa League, mens Celtic har fått en i aller høyeste grad ufortjent ny sjanse til å komme seg til Champions League.

Jeg ønsker Legia lykke til, selv om norsk trener normalt ikke er nok for å få meg på laget. Celtic har en stolt europacuphistorie, med seier i den gjeveste europacupen i 1967 og store seirer på Celtic Park over noen av verdens beste klubber de siste årene.

Men denne sesongen vil gruppespill i Champions League ha en ekkel bismak.