DIREKTE 20.45:

I kveld spiller Celtic kvalik til gruppespillet i Champions League mot Maribor. Det til tross for at Henning Bergs Legia Warszawa hadde smadret skottene 6-1. Deila hadde det ikke godt etter det pinlige resultatet.

— Du er nødt til å tenke langiktig, men på kort sikt handler alt om de siste resultatet. Jeg har det mye bedre nå og spillerne har tilpasset seg. Resultatet er viktigst, men vi må også tenke på hvordan vi spiller, sier han til Daily Record.

Om tiden etter 1-6-tapet (sammenlagt) sier han:

— Jeg sov litt, men våknet ganske tidlig. Jeg følte det som om jeg hadde drept noen. Slik er det hver gang jeg taper en kamp. Hvis du ikke har det vondt etter tap, da er det noe galt. Det tok en dag, så gikk det opp for meg at jeg måtte gå videre, sier den tidligere Strømsgodset-treneren.

Røk ut

Ronny Deila og Celtic er heldige som fortsatt kan spille mesterligafotball utover høsten. Den norske manageren håper å dra nytte av erfaringen laget fikk mot Legia Warszawa.

Deilas mesterligadrøm virket knust allerede i 3. kvalifiseringsrunde da Celtic ble grundig slått 6-1 av Legia. Men en administrativ feil av Henning Bergs klubb sendte skottene videre. Det polske laget fikk svi for tre minutters bruk av en uberettiget spiller.

Legias anker overfor Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og Idrettens voldgiftsrett (CAS) førte ikke fram. Dermed er det Celtic som onsdag starter på siste hinder før gruppespillet mot slovenske Maribor.

– Legia var en tøff, men forhåpentlig viktig erfaring. De tingene vil vi ta med oss inn mot onsdagens kamp. Vi har hatt lengre perioder sammen nå, vi har hatt vanskelige kamper, og vi har lært fra dem, sa Deila under tirsdagens pressekonferanse i Slovenia.

Bedring

Og siden Legia-tapene har Celtic fått mer skikk på sakene under Deila. Nordmannen har levert en perfekt seriestart med to strake seirer. Hjemme mot Dundee United vant storklubben i helgen hele 6-1. – Alle vi møter nå sier at vi er favoritter, så det er vi vant til. Men vi er ute etter en god prestasjon, og så får vi se hvilket lag som er det beste. Spillerne ser friskere og bedre trent ut når det gjelder pasningsspill og press, så jeg er sikker på at vi vil få se en bedre prestasjon, sa Deila.

Han mener at spillerne har hevet seg siden Legia-kampene, men er opptatt av at laget hans fortsatt har rom for forbedringer.

– Vi vinner og taper sammen, men vi må jobbe videre med prestasjonene våre. Mot Dundee United viste vi at vi er et godt lag med mye kvalitet, sa han etter helgens storseier.

100 millioner

Deilas mannskap møter Maribor på bortebane onsdag. Returkampen går i Glasgow neste uke. Plass i mesterligaens lukrative gruppespill garanterer 100 millioner kroner i inntekter før et eneste spark på ballen.

– Vi får en tøff motstander onsdag. Vi må bare være forberedt og få det beste ut av laget vårt. De (Maribor) er god organiserte, jobber hardt sammen og er gode på kontringer. Et veldig bra lag, særlig her på hjemmebane, sa Deila.

Celtic har kvalifisert seg for den gjeveste europacupen de to siste årene. I 2012 gikk klubben videre til åttedelsfinale, mens den endte sist i fjorårets gruppespill.

Onsdagens øvrige kamper: Lille (Frankrike) – Porto (Portugal), Slovan Bratislava (Slovakia) – BATE Borisov (Hviterussland), Standard Liège (Belgia) – Zenit St. Petersburg (Russland), AaB (Danmark) – APOEL Nikosia (Kypros). (©NTB)