ROMA (Aftenposten): Norge må ut i playoff for å komme seg til EM, etter at Italia ble for sterke i Roma tirsdag kveld.

Ukraina, Sverige, Bosnia eller Ungarn er de fire lagene Norge kan møte. Da landslagssjef Per-Mathias Høgmo møtte pressen på Fiumicino flyplass i Italias hovedstad dagen etter tapet, ville han ikke vurdere de fire lagene opp mot hverandre.

— Bruker ikke energi på det

— Alle de fire lagene er definitivt overkommelige. Det blir en spennende trekning. Vi har til nå hatt fullt fokus på Italia. Så skal vi etter trekningen søndag begynne å finsikte det laget vi skal møte. Jeg velger ikke å bruke energi på hvem vi får, det blir ett av de fire, sier Høgmo til en samlet norsk sportspresse.

Da Haitam Aleesamis forsøk på å bryste ballen ned til keeper Ørjan Nyland ikke fungerte, snappet Alessandro Florenzi ballen og utlignet for Italia.

Etter dette klarte ikke Norge å ta over, i en kamp de fram til da hadde klart å holde unna greit.

— Paradokset er at de scorer i en fase der det begynner å jevne seg ut. Vi legger om til 4-5-1 og begynner å ha litt mer ball, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen tirsdag kveld.

- Må håndtere å gjøre feil

Onsdag formiddag er forklaringen noe av det samme.

— Det er en litt todelt følelse. Vi kommer foran og prøver å holde rent bakover. Så legger vi om til 4-5-1, og jeg synes vi får kontroll. Akkurat da trodde jeg det var mulig å holde helt inn, sier Høgmo.

— Samtidig ser jeg et lag som per i dag er bedre enn oss. På det her nivået må man håndtere å gjøre feil, og jeg synes Haitam håndterte det på en forbilledlig måte, sier han.

For mange norske supportere er Sverige drømmetrekningen i playoffen. Høgmo skjønner det, men vil selv ikke si noe om hvem han foretrekker.

— Jeg ser at nasjonsmessig og publikumsmessig er det mange poeng å møte Sverige. Men det blir det uansett, sier Høgmo.