ROMA/OSLO: I kampens 74. minutt: Norge leder 1-0 og det kommer et Italia-innlegg fra Norges høyreside. Aleesami får ballen inne i feltet, få meter foran mål og forsøker å bryste innlegget tilbake til keeper Ørjan Håskjold Nyland.

Men venstrebacken er uoppmerksom og Roma-stjernen Alessandro Florenzi snapper ballen opp og pirke den i mål.

Akkurat i det øyeblikket røk håpet om å kvalifisere seg direkte til fotball-EM i Frankrike neste år.

Etter utligningen gikk nemlig litt av luften ut av Norges lag og få minutter senere satte Pellè inn 2-1, som også ble sluttresultatet på Stadio Olimpico.

Dagen derpå møtte Haitam Aleesami Bergens Tidende på Fiumicino flyplass, 35 kilometer sørøst for den italienske hovedstaden Roma.

UTLIGNINGEN: Haitam Aleesami gjorde en tabbe da han forsøkte å bryste ballen til keeper Ørjan Nyland før Italias 1-1-scoring. Foto: Digitalsport

– Tenkt på situasjonen flere tusen gangerIFK Göteborg-backen reiser rett tilbake til Sverige og innrømmer at han ikke har sovet godt i natt.

– Nei, det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ikke har gjort, sier han til Bergens Tidende.

Aleesami ser sliten ut, men 24-åringen holder hodet hevet. Akkurat som han gjorde da han forklarte seg til pressen en halvtime etter at dommeren blåste i fløyta på Stadio Olimpico i går kveld.

– Du vet hvordan det er for oss fotballspillere når man opplever sånt. Man går gjennom situasjonen i hodet flere tusen ganger. Jeg tenker f***, hvorfor gjorde jeg ikke sånn? Man tenker og tenker helt til hjernen ikke orker mer. Det ble veldig sent for min del, for å si det sånn.

– Har du funnet ut hva du burde gjort?

Haitam Aleesami møtte Bergens Tidende på Fiumicino flyplass utenfor Roma. Han skulle videre med fly til Stockholm. Foto: Magnus Wikan

– I utgangspunktet føler jeg at jeg har kontroll på den situasjonen, hvor jeg har kastet et blikk over skulderen et par ganger og sett hvor motspilleren står, og så er det vel et innlegg som går over hodet på Even eller Vegard, som gjør at ballen kommer brått på. Da ser jeg at Nyland kommer litt ut, og da prøver jeg å bryste den tilbake, men får enkelt og greit et dårlig touch – og da blir man straffet. – Hvordan har du opplevd støtten du har fått?

– Jeg har fått veldig bra støtte fra trenerteamet, støtteapparatet og lagkameratene. For vår del har det handlet om råskap, samhold og stolthet og det har de vist med glans.

– Har dere tro på norsk EM-deltakelse likevel?

– Vi kan slå hvem som helst. I går gjorde vi en fantastisk innsats mot et av verdens beste landslag. Veldig kjedelig måte å få mål i mot på. De kom til veldig mye innlegg fra begge sider, men vi sto i mot helt til blemmen kom.

– Hva tenker du om at vi kan møte Sverige?

– Alle de vi kan møte i playoff er gode landslag, men Sverige hadde det vært kult å møte. Ingen tvil om det.