MOLDE-SARPSBORG 0-1

Seriemesteren fra 2014 har ikke vunnet siden 2-0-seieren mot Brann i slutten av mai. På de fem siste kampene har laget tatt 1 av 15 poeng.

Lørdag kveld ble moldenserne senket av et Sarpsborg som går mot sin beste sesong i eliteserien, akkurat som i vår da østfoldingene vant hele 4-0. Kristoffer Tokstad ble matchvinner med sin scoring i første omgang. 25-åringen avsluttet et flott angrep med å chippe ballen over Ethan Horvath i Molde-målet.

Hjemmelagets spillere ble pepet av banen da dommeren blåste av oppgjøret. Det samme ble laget etter 2-2 mot bunnlaget Start forrige uke.

Hjemmelaget jaget poeng etter hvilen og skapte flere sjanser, men verken Sander Svendsen eller Mattias Moström lyktes med å få ballen i nettet. Molde ligger på 8.-plass i eliteserien med 25 poeng på 17 kamper. Sarpsborg 08 ligger to plasser over.

Babacar Sarr og Fredrik Brustad debuterte for øvrig for Molde fra start. Sarr var en av lagets beste spillere før pausen, mens Brustad hadde to brukbare muligheter med hodet uten å få uttelling.

Flott Tokstad-scoring

Geir Bakke traff blink med taktikken i første omgang mot Molde. Sarpsborg skapte flere farligheter og gikk til pause med en fortjent ledelse.

1-0-scoringen kom etter et flott trekk av bortelaget 33 minutter inn i kampen. Anders Trondsen fant Kristoffer Tokstad med en følsom gjennombruddspasning, og lagkameraten var like elegant da han vendte mot mål med en effektivt berøring og chippet ballen over Ethan Horvath og i nettet.

Molde hadde også sine sjanser, men Sander Svendsen hadde ikke marginene på sin side da han smalt ballen i tverrliggeren fra 15 meter rett før pause.

Molde jager

Etter hvilen jaktet et desperat Molde-lag poeng og skapte sjanse på sjanse utover omgangen. Mattias Moström var førstemann ut da han kom alene mot Andreas Linde i Sarpsborg-målet. Svensken kunne spilt Eirik Hestad på åpent mål, men trillet ballen i fanget til Linde.

I det 66. minutt leverte Moström en bedre avslutning, men også den ble reddet av Linde, før Svendsen nok en gang traff metallet på returen, denne gangen med kneet. Litt senere hadde også Amidou Diop et skudd som ble blokkert.

Tokstad kunne blitt tomålsscorer og doblet ledelsen da det gjensto ti minutter, men det harde langskuddet på direkten gikk like utenfor. (©NTB)