Ronny Deila prøver å nå inn til spillerne under tapet for Ajax torsdag kveld. Ronny Deila prøver å nå inn til spillerne under tapet for Ajax torsdag kveld. Foto: REUTERS

Presset øker på Deila etter nytt tap

Måtte vinne mot Ajax for å avansere i Europaligaen.

Et ungt Celtic-lag fikk en drømmestart i kampen som måtte vinnes, men greide ikke å holde på ledelsen mot Ajax, tapte 1-2 og er uten sjanse til avansement i europaligaen.

Dermed øker presset på Ronny Deila, som ikke har hatt suksess i europacupene i sin tid som manager i klubben.

Torsdag måtte han mønstre en helt ny midtbane. Scott Brown og Kris Commons er ute med skader, Stefan Johansen og Nir Bitton var suspenderte.

Kampen startet så godt som noen kunne håpe. Det var spilt bare tre minutter da Callum McGregor fikk ballen rett utenfor 16-meteren og skrudde den i hjørnet. Det var hans første mål på Celtic Park.

Deilas menn greide ikke å beholde grepet. Etter ti minutter fikk Ajax et mål feilaktig annullert for offside etter at Viktor Fischer overlistet Craig Gordon, men ledelsen holdt bare ti minutter til.

Et balltap i farlig sone førte til Ajax-kontring, og Arkadiusz Milik scoret fra kort hold etter at Fischer serverte ham med hodet.

Ajax kan gå videre

Celtic kjempet seg inn i kampen igjen og presset på, men manglet kvalitet til å skape mange store sjanser. McGregor var nærmest da han midt i annen omgang sendte i vei et skudd som keeper Jasper Cillessen slo i tverrliggeren og ut.

Omtrent samtidig kom beskjeden om at Fenerbahçe hadde tatt ledelsen i Molde, og med tyrkisk seier ville poengdeling i Glasgow sende både Celtic og Ajax ut av turneringen.

Innbytter Scott Allan satte fart i Celtic og tvang Cillessen til en god beinparade, men i stedet var det Ajax som scoret. Allan mistet ballen etter et kort hjørnespark, og gjestene kontret tre mot to. Innbytter Vaclav Cerny ble matchvinner i det 87. minutt.

Dermed strømmet tilskuerne ut av Celtic Park.

Mens Celtic er utslått, har Ajax fortsatt en liten sjanse til å gå videre, med seier over Molde og Celtic-hjelp mot Fenerbahçe i Istanbul. (NTB)