– Malmö FF la absolutt alt av vilje og guts i potten for å slå ut Celtic. De viste hvor mye det betyr for dem å vinne, og slik må vi også få det, håper Trond Fredriksen.

AaFK-treneren er fryktelig spent på fredagens batalje hjemme mot Vålerenga, der hans gamle trener Kjetil Rekdal står på motsatt side.

– Jeg og Kjetil har hatt våre feider da han var trener og jeg spiller i AaFK, men jeg håper og tror vi har et godt forhold nå. Jeg har snappet opp mye av Kjetil som jeg prøver å benytte i min trenergjerning, ikke minst den ærligheten Kjetil alltid viste overfor spillerne. Ba du om et svar, så fikk du det – usminket, forteller Trond.

Imponert

Som altså ble mektig imponert over den innstillingen Mamlø FF gikk til Celtic-kampen med.

– Slik må vi også få det, med enda flere spillere enn det vi har sett til nå. Spillerne må ofre alt i de 90 minuttene kampen varer, og da blir resultatet ofte bra også, mener han.

Trond innrømmer at Vålerengen er ensbetydende med storkamp.

– Selv lenge før Kjetil Rekdal tok over Vålerenga igjen var det alltid noe spesielt å møte dem. Slik er det fortsatt, både jeg og forhåpentligvis spillerne blir ekstra «trigget» med VIF som motstander.

Skal vinne

Og Trond tror på seier.

– Vi SKAL vinne! Hjemme har vi stort sett prestert godt i år, og treningen i dag viste meg at det er mange spillere på veg opp, mange som vil inn på laget. Og at folk braker sammen og er litt sure på hverandre er helt OK, derfor lar jeg gutta ordne opp seg imellom, smiler han.

Episoden han tenkte på var da Akeem Latifu dundret inn i Aron Thrandarsson bakfra, og islendingen gikk ned som et felt tre. En rekke spillere svermet rundt Latifu, og ga ham inn. Men Thrandarsson reiste seg opp, til en «handshake for peace».

Skal smelle

– Det skal smelle litt på trening, det er bare sunt, mener treneren.

Som vet at sesongavslutningen nærmer seg. Og etter siste kamp mot RBK er i utgangspunktet hans og Karl Oskar Fjørtofts tid som trenere over.

– Jeg aner ikke hva som skjer deretter, vi har ikke fått noen signaler fra ledelsen. Men jeg regner med at Sunnmørsposten bringer dette opp som tema snart. Jeg føler meg trygg på at vi får fortsette om vi gjør en god nok jobb resten av sesongen, og det skal vi!