AaFK og Harald Aabrekk startet i formiddag rettsmeklingsmøtet noe forsinket ettersom Aabrekk ikke fant parkeringsplass til bilen sin. Advokat Claude A. Lenth bisto den tidligere AaFK-treneren under meklingen, mens klubbdirektør Henrik Hoff satt på motsatt side med advokat Johs Aspehaug. Mekler i saken var tingrettsdommer Nils E. Engeset.

Etter lange forhandlinger har partene nå kommet til enighet om et rettsforlik, som kommer til å bli sendt ut torsdag.

— Jeg har ikke så mye annet å si enn at vi er glad for at vi har kommet til et forlik. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere det. Vi kommer til å sende ut med informasjon i morgen om saken, sier klubbdirektør Henrik Hoff til smp.no.

- Var det lange forhandlinger?

— Vi var ferdige for ikke så lenge siden, sier Hoff.

Verken Lenth eller Aabrekk har svart på våre henvendelser i kveld.

Partene har siden Aabrekk fikk sparken etter fire seriekamper i april, forsøkt å komme til en enighet uten å lykkes. Det førte til at 59-åringen tok ut et søksmål mot klubben.

– Vi krever erstatning for det vi mener er kontraktsbrudd og usaklig oppsigelse, sa advokat Lenth i juli.

Aabrekk selv har ikke uttalt seg om saken før han kom tilbake til Ålesund igjen i dag. Han hadde 20 måneder igjen av sin toårskontrakt da han var ferdig i klubben, og det ønsket han selvsagt en kompensasjon for. Slik Sunnmørsposten forstår det hadde den tidligere AaFK-treneren en årslønn på rundt 1,2 millioner kroner.