BUDAPEST (Aftenposten.no): — Nei da, vi satt ikke og håpet at Sverige skulle vinne semifinalen! Det ville blitt feil, sier Guro Røen (28). Sammen med Kjersti Arntsen (34) har hun dømt så godt i mesterskapet at EHF hadde nominert dem til finalen sammen med det franske tvillingparet Charlotte og Julie Bonaventura.

Men da Norge slo Sverige i semifinalen, røk selvfølgelig finalemuligheten for det norske paret. I stedet skal de lede bronsekampen mellom Sverige og Montenegro.

— Norge har vært kjempegode, og det beste laget skal være i finalen. Vi er heldige som har et lag i verdenstoppen, og dommerne kan jo ikke ta gull, sier Røen, som selvfølgelig lurer på om hun og makkeren noen gang får dømme en EM-finale. Søndag kveld klokken 18.00 spiller Norge sin syvende på rad!

Gode tilbakemeldinger

Arntsen/Røen har dømt fire kamper. Det har selvfølgelig gått bra. Ellers ville ikke de norske jentene ha blitt nominert til finalen.

— Vi har fått gode tilbakemeldinger. Etter kampene har det vært videomøter med observatøren vår. Vi har hatt stigning i prestasjonene gjennom mesterskapet. Det har også gått bra i Champions League i høst, så jeg håper de har sett helheten når de nominerte oss til finalen, sier Røen, som karakteriserer bronsekampen som parets største oppgave så langt i dommerkarrièren.

— Pussig nok er vi tilbake i den samme hallen hvor vi for et halvt år siden hadde vår hittil største opplevelse, semifinalen i Final4 mellom Buducnost og Vardar. Da var det full hall og fantastisk stemning.

God erfaring for Norge

Laszlo Papp Sportarena tar 12.500 tilskuere, men blir neppe fullsatt på finaledagen. Begge arrangørlandene, Kroatia og Ungarn, er ute av mesterskapet – Kroatia sogar etter innledende runde. Det er effektiv feberdemping på et publikum som ellers er blant verdens mest støyende.

— Det er litt synd hvis arenaen ikke blir full, men vi får håpe at mange har kjøpt billetter på forhånd, sier Guro, som sammen med makkeren skal håndtere EMs største grisespiller, Montenegros Suzana Lazovic, som fikk 15.000 kroner i bot og en kamp karantene for råskap.

— Vi har fått streng beskjed om ikke å kommentere enkeltspillere, sier Guro Røen.

Finaleparet Bonaventura var de første jentene som fikk dømme en OL-finale. Det skjedde i London 2012 da Norge slo Montenegro.

Et godt omen?