Tutta startet fjoråret som en av Norges heteste utøvere.

På Idrettsgallaen var det hun og Magnus Carlsen som stjal showet. 2014 ble imidlertid ikke det hun håpet på sportslig sett. Denne helgen kan hun sette standarden for 2015 i årets første majorturnering, ANA Inspiration i Rancho Mirage, California.

1: OL i Rio

For første gang i OL-historien står golf på programmet i 2016. Før denne sesongen valgte hun å bytte til fra en suksessrik trener til en annen. Butch Harmon, aller mest kjent for å være mannen som fikk frem Tiger Woods, er mannen som skal lede henne inn mot den olympiske konkurransen.

— OL blir en veldig stor turnering, på linje med de majorturneringene jeg har vunnet. Jeg gjorde de endringene for min egen skyld. Skulle jeg gjøre noe kunne jeg ikke vente så lenge. Jeg måtte teste ut nye ting mens jeg hadde energi og overskudd, sier Pettersen til Aftenposten.

Det var viktig å få gjort endringene i god tid før Brasil-lekene.

— 2015 blir en sesong der det sportslige står i fokus og som legger grunnlaget for OL i Rio. For egen del blir det viktig å finne godfølelsen og konkurranseformen.

2: Førsteplassen på verdensrankingen

Til tross for at hun har tilhørt eliten i en årrekke, har Tutta aldri blitt rangert som den beste spilleren i verden.

Tutta har aldri blitt rangert som den beste. Foto: PAUL VERNON

Verdensrankingen tar resultatene fra de siste to årene med i beregningen. Poengene fra det siste året vektlegges sterkest, og de siste 13 ukene aller mest.— Jeg tenker ikke så mye på verdensrankingen, men målet er fortsatt å bli nummer én i verden. Skal man bli det, så er det bare å se oppover. Jeg starter sesongen i utfordrerposisjon som nummer fem, men vet at hvis jeg gjør jobben min er det fullt mulig å nå målet i år, sa hun til NTB før sesongstart.

3: Solheim Cup i Norge i 2019

Tutta har to ganger tidligere vært på vinnerlaget i den prestisjefylte turneringen mellom Europa og USA. Norge er inne i en prosess om å få arrangere den i 2019. Pettersen har tidligere sagt at hun ikke ser for seg å spille så lenge. Det er ikke fullt så sikkert lenger.

— Hva jeg gjør i 2019 er litt vanskelig å si. Nå er jeg ganske gira og keen på å få ting til å fungere med de endringene jeg har gjort. Nå er det først OL i Rio. Da hørtes 2019 veldig langt unna ut, men tiden går fort. Man skal aldri si aldri, sier hun om den turneringen nå.

Pettersen mener turneringen kan få gode ringvirkninger for idretten.

— Det er et veldig stort arrangement. Det er absolutt krevende, finansielt er det en enorm forpliktelse, men jeg tror Norge har kapasiteten til å få det til. Hvis Norge skulle få arrangementet, ville det blitt en fantastisk måte å rekruttere til golfsporten på.

4: Flere majortitler

En av innvendingene mot Pettersens CV har vært at hun sjelden vinner de aller største turneringene. Seieren i LPGA Championship i 2007 var hennes eneste frem til hun igjen gikk til topps i Evian Championship i 2013. I fjor endte hun uten seier i hverken en av de fem majorturneringene eller noen av de andre turneringene på LPGA-turneringen.

— Alt jeg jobber med om dagen handler om å være best mulig forberedt til den første majorturneringen, sa hun før turneringen i Singapore i starten av mars.

Dette målet kan hun gjøre noe med allerede denne helgen.