— Jeg er ikke i tvil om at dette vil bli en kvalitetsturnering. Og i første omgang er det viktigst å bygge et produkt så bra at Bergen Cup får et godt rykte. Vi tar det derfra, sier Anders Fältnäs.

- Bra utgangspunkt

Bodø-coachen jobber i disse dager døgnet rundt med å sette ut i live ídéen han unnfanget i fjor; å skape norsk håndballs svar på gigantturneringen Partille Cup i Sverige. Og da konseptet for Bergen Cup ble lansert på en pressekonferanse sist sommer, satte arrangøren av 320 plasser til deltakende lag første året. Det ble i et intervju med Bergens Tidende før jul nedjustert til 150. — Nå tenker jeg at rundt 120 lag vil være en god start. Og det skal vi klare, tror Fältnäs.

- Dere gikk høyt ut under lanseringen. Er ikke da 120 lag i overkant langt unna målet?

— Jeg tenker at dette er et bra utgangspunkt.

Ex. Fyllingen-treneren ser for seg Bergen Cup som en internasjonal turnering, og har i så måte noe å slå i bordet med. Ikke når det gjelder antall påmeldte utenlandske lag, de er foreløpig bare åtte. Men geografisk spennvidde kan ingen ta arrangøren på.

— Ikke vet jeg hvordan de har funnet oss. Men to indiske guttelag fra klubben Indian Youth Handball Club har meldt seg på. Det samme har to tyske og fire svenske lag. Nå venter jeg på respons fra Danmark og Polen.

Stord trekker bergenslag

Også lag fra Oslo, Østfold, Sogn og Fjordane og Buskerud har meldt sin ankomst til Bergen 25. juni, når firedagersturneringen starter. Verre er det med lokale klubber. De er sårt savnet.

— Ja, det er de. Men jeg regner med at en del dukker opp på deltakerlisten før fristen for påmelding utløper siste dagen i april.

Noe av forklaringen kan være Stord Handballfestival. Den årlige pinseturneringen trakk i fjor til seg hele 350 lag – ny rekord. Nå kan festivalsjef Kjartan Grov fortelle om nye, oppløftende tall.

— Vi nærmer oss 300. Og det med én måned igjen før vi sier stopp.

— Merker dere forskjell på antall deltakende lag fra Bergens-regionen fra årene før? Nå har Bergen Cup dukket opp?

— Jeg har ikke finstudert akkurat dette ennå. Men utslagene er ikke store, så langt jeg erfarer.

Bergen Cup har Trond Mohn i ryggen som økonomisk støtte. Også Lerøy og Bunnpris er inne med sekssifrede beløp. Men budsjetter er noe Anders Fältnäs velger å ikke snakke for mye om nå. ei heller om turneringen tåler gå med underskudd første året.

200.000 kroner til åpningsshow

— Jeg kan si mer om fem uker, når antall deltakende lag er på plass. Da vet vi behovet for antall overnattingsplasser, baner vi trenger for å avvikle turneringen og så videre.

Svensken er i dialog med Bergen kommune angående pris på leie av skoler for overnatting og baner kommunen eier. Han mener å registrere at klubber trener gratis på kommunale anlegg.

— Det burde også gjelde oss, dersom kommunen virkelig ønsker en slik storturnering til Bergen. Det sier de jo at de gjør.

Åpningsshowet på Festplassen i Bergen sentrum den 25. juni blir uansett ikke gratis. Popgruppen The Main Level skal spille, rigging av scene, lys, lyd med mer koster opp mot 200.000 kroner.

— Vi vil ikke være en lokal miniturnering. Men våger heller å tenke stort, kommer det – ikke uventet – fra Anders Fältnäs.