FALUN/OSLO: Hun tok en sterk fjerdeplass på femkilometeren i Falun, men underveis i løpet oppsto det dramatikk for Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Det å komme på pallen er ikke så viktig i seg selv, men hele løpet mitt ble ødelagt oppe i bakken der, sier Uhrenholdt Jacobsen til Aftenposten.

– Hva skjedde?

– Det ble uoverensstemmelser med ei jeg tok igjen. Vi kræsjet, rett og slett. Det er ikke vits å si så mye mer om det, egentlig.

Mye følelser

Heidi Weng (f.v), Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg kom på pallen i Falun. Pallplassen glapp for Astrid Uhrenholdt Jacobsen på grunn av kollisjonen med Maria Nordstrøm. Foto: NTB scanpix

I målområdet var den 29 år gamle Heming-løperen en blanding av irritert, lei seg og frustrert, og hun var fortsatt på gråten da hun møtte norsk media i pressesonen.

Landslagstrener Egil Kristiansen utdyper hva som skjedde:

– Det var ei som først gikk ut av løypen, og da Astrid skulle passere, hoppet hun inn i løypen igjen. Astrid tapte en del tid på det.

Konkurrenten Egil Kristiansen snakker om, er Maria Nordström som gikk ut i løypen på startnummer foran Jacobsen.

Aftenposten har forsøkt å få en uttalelse fra den svenske utøveren, men vi har foreløpig ikke lyktes.

Foreløpig har ikke den norske landslagsledelsen vurdert å legge inn protest.

– Det får juryen avgjøre, sier Egil Kristiansen.

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg var henholdsvis 10 og 0,4 sekunder foran Uhrenholdt Jacobsen. Uten uhellet kunne resultatlisten sett annerledes ut.

– Det er litt leit når vi snakker om fire tideler opp til pallen i mål.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: