VENNESLA/GRIMSTAD: — Preben har trent med oss i to uker i høst. Han er en fotballklok spiller med gode ferdigheter, som i tilegg kan 4-3-3 veldig godt. Jeg håper han kommer til oss, og at vi får til en avtale med Vindbjart, sier Jerv-trener Arne Sandstø til Fædrelandsvennen.

Fikk du med deg denne?

22-år gamle Skeie har vært en viktig spiller i Vindbjart de siste årene. Skeie har i år levert 13 scoringer og 10 målgivende i 2.divisjon. Nå er han klar for å ta et steg opp.

Forhandler om overgang

— Jeg føler jeg er klar for nye utfordringer etter seks år i Vindbjart. Samtidig kommer jeg til å ha det gøy om jeg skal spille i Vindbjart i ny 2.divisjon også, sier indreløperen, som er sønn av Vindbjart-trener Steinar Skeie.

— Han vil jo ha meg på laget, men sier også at jeg må tenke på mitt eget beste, sier 22-åringen, som har proffkontrakt med Vindbjart også neste sesong. Det betyr at klubbene må forhandle om overgang. Det holder de på med nå.

Tidligere Viking-spiller aktuell

— Jeg er inhabil om Preben, og er ikke inne i bildet når det gjelder forhandlinger og den biten. Men det er klart vi snakker sammen, sier Steinar Skeie, som innrømmer at han har forskjellige følelser knyttet til Jervs interesse. Som trener ønsker han sønnen på sitt lag. Som far ønsker han å se sønnen lykkes på høyest mulig nivå på fotballbanen.

— Det er så enkelt, sier Vindbjart-treneren, som kan ha funnet sønnens erstatter allerede.

Førde-spiller Simen Melhus (26) kan være spilleren Vindbjart ønsker å erstatte Skeie med. Melhus var tidligere regnet som et stort Viking-talent og har mange aldersbestemte landskamper.

— Han har gjort et godt inntrykk på oss, men det er flere kandidater om Preben reiser til Jerv, sier Skeie.