Vidar Løfshus (til venstre) og Are Sørum Langås (til høyre) kranglet etter målgang. Foto: GLEN MUSK
Vidar Løfshus (til venstre) og Are Sørum Langås (til høyre) kranglet etter målgang. Foto: GLEN MUSK
Tomas Northug (tv.) og Petter Northug jr. (t.h.) går i mål i finalen i klassisk sprint for herrer i NM på ski 2015 på Røros. Førstnevnte ledet, men falt like før mål. Foto: NTB scanpix
Petter Northug og Tomas Northug i bilen etter konkurransen. Foto: GLEN MUSK

Se bildeserie fra krangelen over.

Mens ”alle” flokket seg rundt Petter Northug etter målgang på sprinten, utspant det seg et lite drama bak ryggen på pressekorpset. Landslagssjef Vidar Løfshus huket tak i Northug-manager Are Langås, og dro ham med seg noen meter unna alle linsene og mikrofonene.

— Kom her, smalt det fra Løfshus.

Heftig dialog

Temperaturen var tydeligvis høy under en den veldig korte og heftig dialogen.

— Det var ingenting. Vi ble raskt enige. Jeg tror vi tåler litt temperatur her på Røros. Det er nok minusgrader i lufta til at vi takler dette veldig fint. Både jeg og Vidar. Ingen problem, sa Langås om episoden.

Uenige om mye

Men det stoppet ikke der. Noen minutter senere, var det Langås sin tur til å purre opp Løfshus. Fortsatt var temperaturen høy.

— Jeg og Are er uenige om mye, så vi tar noen sånne små fighter av og til. Det ender som regel godt, sier Løfshus om opptrinnet. Heller ikke han ønsket å røpe innholdet i samtalene.

— Du får aldri vite hva det handlet om denne gangen, sier han.

Da det hele hadde roet seg, var Langås frampå en tredje gang. Denne gangen for å gi Løsfhus noe som lignet på en forsoningsklem.

— Det var absolutt ingen forsoningsklem. Det var ikke engang en klem. Det var for å si noe til Vidar uten at noen skulle høre hva jeg sa, hevder Sørum Langås.

Frustrasjon

De siste dagene inn mot NM har det lekket betydelig frustrasjon fra Northug-leiren. Irritasjonen er stor over at Northug ble tvunget til å stille til start på sprinten. Men manageren er klar på at opptrinnet med landslagssjefen ikke kan tolkes som et tegn på slitasje mellom leirene.

— Det blir feil å tolke denne hendelsen som et tegn på et anspent forhold mellom oss og landslagsledelsen. Absolutt. Jeg vil tvert i mot understreke at samarbeidet vi har hatt med forbundet til nå har vært helt enestående. Det har vært uenigheter i forhold til prioriteringene frem mot VM, og det har da også kommet veldig tydelig fram. Men sett ”over all” har samarbeidet fungert utmerket. Det er jeg sikker på at det også vil gjøre fremover, sier han