RØROS (Adressa.no): Det ble noen svært dramatiske kvartfinaler i sprinten på Røros. I det første heatet, maktet verken Petter Northug eller Ola Vigen Hattestad å ta seg direkte videre til semifinalen.

Da alle heatene var i mål, var Northug videre på tid mens Hattestad var ute. I noen få minutter. Da kom nemlig beskjeden om at Andreas Myran Steen hadde blitt disket, og plassert sist i sin kvartfinale. Dermed var Vigen Hattestad likevel videre. Storpolitikk, mener en svært skuffet og forbanna Myran Steen.

— Jeg føler at landslagsløperne som er klare for Falun får særbehandling. Det er storpolitikk når jeg har en landslagsløper foran meg som gjør akkurat det samme. Og så er det bare jeg som blir disket, sier han.

Teknisk delegert, John Aalberg, mener Myran Steen bommer.

-Jeg representerer det internasjonale skiforbundet, og dette er et FIS-renn. Det er ikke noe samkjøring med Norges skiforbund fra vår side. Vi følger kun reglene, og det er ikke noe annet som står i hodet vårt. Derfor er jeg ikke enig i det Myran Steen hevder, sier Aalberg.

Ikke første gang

Leksværingens sinne ble ikke mindre av at han også tidligere har opplevd det som i hans øyne er grov forskjellsbehandling.

— Under Skandinavisk cup i fjor ble jeg også disket. Da skøytet jeg mindre enn Simen Østensen, men juryen følte at de måtte ta noen. Og det ble meg, sier han.

Sesongen over

Leksvik-løperen raste inn på rennkontoret da beskjeden kom over høytalerne på arenaen. Han var noe mildere stemt etter møtet, men opprettholdt den bitende kritikken.

— Jeg kan ikke si at juryen gjør direkte feil, for jeg ser på opptaket av løpet at jeg tar skøytetak. Men det må være likhet for loven. Jeg gjør fire og et halvt skøytetak, mens Sindre Turvoll Fossli tar fire, sier han.

Aalberg mener sammenligningen blir feil.

— Vi mener at Myran Steen skøyter mer aktivt. Han fikk i tillegg muntlig advarsel etter prologen, så vi fulgte litt ekstra nøye med på ham i kvartfinalen. Det er i tillegg forskjell på måten Myran Steen avslutter skøytetakene. Turvoll Fossli strekker ikke ut kneet - Det gjør Andreas, sier den teknisk delegerte.

Diskingen fører uansett til en brå avslutning på sesongen for Myran Steen.

— Med en plass inne blant de ti beste kunne jeg fått gå i Østersund neste helg. Nå ryker den muligheten. Og da er det plutselig ikke flere skirenn for oss som ikke skal til VM, og det er jævlig surt, sier han.