RØROS/OSLO: Ingvild Flugstad Østberg sikret seg NM-gull på sprinten i klassisk stil på Røros. Seks år etter at hun vant sitt første NM-gull på hjemmebane.

Hun holdt hodet kaldt og tok teten da finalen ble avgjort. Inne på oppløpet var hun i en egen klasse.

— Dette var gøy. Jeg har ikke hatt helt klaff i NM på mange år. Jeg følte meg bedre og bedre utover dagen. Skikkelig gøy å ta NM-gull, sier NM-gullvinneren til NRK.

Hun vant foran Kari Vikhagen Gjeitnes og Maiken Caspersen Falla. Heidi Weng ble nummer fire.

Falla frisk fra start

Maiken Caspersen Falla vant prologen, og fulgte opp med å smadre konkurrentene i kvartfinalen. I mål var hun nesten seks sekunder foran neste løper.

Heidi Weng viste også styrke da hun på samme måte som Falla parkerte resten av sitt kvartfinaleheat i bakken ut fra stadion. Hun vant lekende lett til tross for at hun slo av bryteren inne på oppløpet.

Også Ingvild Flugstad Østberg hadde god kontroll i sitt kvartfinaleheat.

I første semifinale fikk Falla merke at det er flere som ønsker å hevde seg i NM. Hun gikk i mål som nummer tre i sitt heat, men tok seg videre på tid.

Tok teten og vant

Ingvild Flugstad Østberg fortsatte å dominere også i semifinalen, og sikret finaleplass etter et solid løp også i semifinalen.

Maiken Caspersen Falla vant NM-gull på sprinten i NM i fjor, og tok også teten ut fra start i årets finale. Ingvild Flugstad Østberg tok teten utover i finalen og ledet inn mot stadion.

Inne på oppløpet var det likevel ingen som kunne gjøre noe med Gjøvik-jenta.