Petter Northug ble tvunget hjem fra høydesamling i Italia før han hadde tenkt. Landslagsledelsen krav var klinkende klart: Still opp på NM-sprinten, eller glem sprinten i Falun-VM.

Northugs svenske rival Calle Halfvarsson mener landslagsledelsens krav er latterlig.

– Jeg fatter ikke hvorfor man kaller ham hjem når han har en bedre plan og ønsker å lade opp i høyden. Rart, jeg synes at Petter er selvsagt i en klassisk sprint, sier Halfvarsson, ifølge Expressen.

– Det er bare takke og ta imot for oss svensker, at de er såpass dumme i Norge. Nå skjønner jeg ingenting. Om jeg hadde vært Petter, ville jeg vært irritert, fortsetter svensken.

— Aksepterte planen

Northug-leiren trodde VM-plassen var sikret etter flere gode distanserenn denne sesongen. Derfor la de en plan om at Northug skulle ankomme NM, som nå arrangeres på Røros, fredag kveld - altså etter NM-sprinten.

– 15. januar meldte vi inn en plan der det sto tydelig at Northug kom til Røros fredag kveld, altså etter NM-sprinten. Planen ble lagt etter samtaler mellom Petters trener Stig Rune Kveen og landslagstrener Trond Nystad. Landslagssjef Vidar Løfshus aksepterte planen per mail, sa Langås til NRK.

Hjelmeset: Storm i et vannglass

TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset flirer av uttalelsene i Expressen.

— Da får du melde tilbake til Halfvarsson at han får sette seg bedre inn i saken. Dette er storm i et vannglass og noe som er medieskapt, sier Hjelmeset til Bergens Tidende.

Han synes det er uproblematisk at Northug måtte stille i Røros onsdag i stedet for fredag.

— Det er snakk om to dager. Norge har mange solide kandidater på sprinten, og i respekt for de andre er det riktig at Northug stiller i NM. Det er godt mulig at han blir nummer seks og likevel får gå i VM, men dette handler om respekt og rettferdighet, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.