SOTSJI (Aftenposten.no): Etter en overraskende åpning fra Anand og et sprekt comeback av Magnus Carlsen i en kamp som til slutt endte med remis og poengdeling, ser den tyske sjakkeksperten og journalisten i Die Zeit, Ulrich Stock, for seg en spennende fortsettelse.

Angrepsvillig

— Viswanathan Anand viste frem mer vilje til å angripe enn i noen av kampene i Chennai for ett år siden, sier Stock til Aftenposten.no.

Han er sikker på at dette ikke blir like lett for Magnus Carlsen denne gangen. I Chennai for et år siden fikk Carlsen et overtak som Anand aldri klarte å kontre.

— Dette kommer til å bli en livlig kamp. Og det kommer til å bli en kamp som er langt mer spennende enn i fjor, sier Stock.

Anand mistet kontrollen

Han satt inne i VM-arenaen og fulgte hvert eneste trekk i den fem timer og et kvarter lange kampen.

— Jeg synes Vishy Anand var god. Han angrep og brukte nye variasjoner. Magnus var i trøbbel en periode. Men så mistet Anand kontrollen en stund. Til slutt fant Anand likevel en vakker løsning på sine problemer, analyserte Stock for Aftenposten etter kampen.

Trodde på Magnus-seier

Det var mange sjakkeksperter som en stund forventet at det hele skulle ende med seier til Magnus Carlsen. Det ville i så fall ha vært en liten skrell. Carlsen startet med svart og spilleren med første trekk har som regel en fordel i sjakk. Hvit starter kampen og lørdag hadde Anand hvit. Om Magnus Carlsen hadde vunnet første kamp med svart, kunne mye allerede ha vært avgjort i denne kampen.

Det ble til slutt remis. Noe som Magnus Carlsen var svært fornøyd med.

— Jeg var litt vinglete en periode, men jeg kom meg igjen. Et halvt poeng i første kamp er en god start.