SOTSJI (Aftenposten.no): I sjakk regnes det som en liten ulempe å begynne med svart. Det er som kjent hvit som har det første trekket. Men Magnus ønsket seg svart og fikk det.

— Jeg er fornøyd. Dette var glimrende, sa Magnus Carlsen i en lynkjapp kommentar etter at trekningen og åpningsseremonien var over i Sotsji fredag kveld.

Når starter alvoret

Han hadde fått trekningen som han ville. Dette betyr at Magnus Carlsen vil ha to parti midt i serien hvor han har hvit.

— Matchen begynner på en måte på alvor når spillerne får hvite hvilken farge de starter med i første parti. Du så selv hvor kjapt Magnus forsvant etter at åpningsseremonien var over. Nå er han i gang med å legge planer for hvordan han skal takle dette, fortalte faren til Magnus Carlsen, Henrik, etter at trekning av farge og det seremonielle var over.

— Det er nå alvoret i en turnering begynner for fullt. Nå har begge spillerne et konkret mål og jobbe mot, sier Henrik Carlsen.

Svart i år, hvitt i fjor

Også i fjor ønsket Magnus Carlsen seg svart i første parti. Det fikk han ikke. Han var skuffet over det i fjor.

— Jeg kan ikke sette opp det mentale regnestykket som Magnus har gjort for å ønske seg svart i første parti. Men med svart i første, så får du to kamper på rad med hvitt midt i matchen. Runde seks og syv som ofte er avgjørende fase i matchen. Det å ha to hvite på rad i denne perioden kan være psykoligisk viktig. Dersom matchen ender med odde antall runder så har du hatt ett hvitt parti ekstra, sier Henrik Carlsen.