Viswanathan Anand har vært offensiv i uttalelsene før VM, og valgte en noe overraskende åpning med de hvite brikkene.

– Dette er veldig aggresivt av Anand, skrev sjakkekspert Johannes Kvisla i vårt livestudio.

Sjakkstjernene på Twitter var på dette tidspunktet uenige i hvordan de to duellantene hadde kommet ut av åpningen. Russeren Peter Svidler påpekte at Carlsen «kun var ett eller to trekk unna å tape».

Etter hvert skulle imidlertid Carlsen tilrive seg mer av initiativet, selv om det ble stadig tydeligere at det hele skulle ende i en remis.

– Jeg kunne ikke se noen mulighet for seier på slutten, og er fornøyd med remis, sa Carlsen på pressekonferansen.

Begge spillerne sa seg fornøyde, men ingen av dem så spesielt tilfreds ut.

– Et halvt poeng med sort er bra, og jeg hadde i tillegg en del godt press, sier Carlsen.

Han sier han ikke var hundre prosent fra start av.

– Jeg var ikke særlig nervøs, men det tar alltid et par trekk før man er inne i flyten. Etter rundt 20 trekk var alt i orden, sier han.

Carlsen og Anand satt igjen med fire bønder hver, og to offiserer på hver side av brettet. Slikt blir det vanligvis remis av, og Anands trekk indikerte også at inderen kunne leve godt med det, til tross for at han spilte med de hvite brikkene.

Anand gjorde imidlertid noen unøyaktige trekk, noe som åpnet opp vinnersjansene igjen for Carlsen.

Da duoen møttes i VM i Chennai i fjor, endte det første partiet med remis, på bare halvannen time. Denne gangen satt spillerne i over fem timer, men heller ikke denne gang ble det noen vinner.

– Vi er absolutt fornøyd. Magnus hadde ikke den beste starten, men kjempet seg inn igjen. I tillegg fikk publikum et skikkelig parti, i motsetning til i fjor, da mange parti ble fort ferdig, sier pappa Henrik Carlsen til NRK.

VM i Sotsji fortsetter søndag. Partiet starter klokken 13 norsk tid, og kan følges på våre sider, der sjakkekspert Johannes Kvisla analyserer trekkene og svarer på dine spørsmål.