— Han leverer hver gang. Han er Norges beste keeper, slår ØIF-trener Marinko Kurtovic fast.

Kristiansanderen Sven Erik Medhus har vært strålende på et ØIF Arendal-lag, som nå står med fem strake seire i eliteserien i håndball. Onsdag kveld ble han nok en gang kåret til banens beste da Haslum ble sendt hjem med 22-23-tap.

Likevel tror ikke Kurtovic at Medhus kan vente seg plass på Norges håndballandslag – troppen til Golden League blir tatt ut i neste uke.

— Siden han ikke ble tatt ut i fjor tror jeg ikke han ble tatt ut nå heller. Selv om han bør det. Så lenge du er seriøs nok, trener som du skal og lever så godt så burde du være med på landslaget. Dessverre tror jeg ikke han blir aktuell, sier gulltreneren.

Vurderes av Berge

Landslagstrener Christian Berge sier Medhus vurderes.

— Han er i vurderingen og har hatt en strålende start på sesongen. Men i vurderingen ligger det en del andre ting også, som arbeidssituasjonen hans, sier landslagstrener Christian Berge, som tidligere har prioritert Ole Erevik, Magnus Dahl, Espen Christensen og Henrik Ruud Tovås foran Medhus.

- Handler det også om alder og fremtid for deg?

— Nei, svarer Berge.

Svenn Erik Medhus har vært ute av landslaget siden 2012. 5,7 og 8 november er Island, Danmark og Frankrike motstandere i Golde League, for et løfterikt norsk landslag som spiller EM i Polen i Januar.

Har 35 landskamper

Medhus vil ikke spekulere i om han har prestert bedre tidligere i den lange karrieren hans.

— Sånn kan jeg ikke tenke, men jeg føler meg i veldig god form, og det er fortsatt kjempegøy å spille håndball, sier Medhus, som har 35 landskamper fra før.

Bestemannsprisen mot Haslum deler han med en medspiller.

— Per Kenny Ekman spiller en kanonkamp, og jeg må takke han for hjelpa i forsvar. Det var en periode jeg følte at han hadde flere blokkeringer enn jeg hadde redninger. Da måtte jeg skru opp nivået litt, fleiper Medhus.

Roses av lagkameratene

Etter kampen kom den tidligere ØIF Arendal-spilleren Andre Hofstøl Jørgensen bort til målvakten og hyllet han:

— For en kongekamp, sa Hofstøl Jørgensen og dunket han anerkjennende på skulderen.

Medhus selv svarte slik på sin innsats:

- Det var ganske bra i perioder. Jeg har fortsatt litt å gå på , sier fjorårets serie- og cupmester.

Ifølge kaptein Eirik Heia Pedersen er Medhus en av de mest sentrale brikkene i suksessformelen til ØIF.

— Han er så viktig bak der. Han har noen helt syke redninger. Skal vi vinne gull, er vi nødt til å ha en keeper og jeg tror ingen i landet er bedre enn Svenn Erik. Han er fantastisk, sier Heia Pedersen.

Også unggutta lar seg imponere av keeperen fra Kristiansand.

— Lag skal nok få det tøft mot oss. Svenn Erik gjør det veldig vanskelig for motstanderne. Han er seriens beste keeper, sier Eirik Køpp.

Kan være siste sesong

Medhus måtte i tenkeboksen før sesongen for å finne ut om han ønsket å fortsette håndballkarrieren.

— Jeg begynner å bli en gammel mann og lista på motargumenter blir stadig lengre. Heldigvis har jeg en veldig støttende samboer og en datter som synes det er veldig gøy å se på håndball. Det gjør ting lettere, sier Medhus.

— Så lenge vi ligger i toppen og vinner kamper så er det vanskelig å legge det fra seg. Det er veldig morsomt.

Likevel kan det være den siste sesongen for Medhus i ØIF Arendal.

— Det er litt tidlig å si noe om. Jeg regner med å finne ut det først rundt påsken. Nå har jeg fullt fokus på de neste kampene.

Neste onsdag venter rivalen Drammen i serien, før Kolstad kommer til Arendal 1. november. Vinner ØIF de to kampene tangerer de klubbrekorden med sju strake seire i serien.