FYLLINGENBERGEN — ELVERUM 28-25:

FFyllingenBergen slo Mesterliga-lag

Gultrøyene kjempet seg til en sterk seier i «hatkampen» mot Elverum.

FyllingenBergen viste at de mener alvor etter en solid 28-25-seier over Elverum.

— Vi viser at vi har noe å gjøre i toppen. Nå er vi et topplag, og så er det veldig viktig å være ydmyke i kampene fremover, sier Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Større bredde

Dagens bortelag har et blytungt kampprogram, med mesterligaspill i Europa i tillegg til kamper her hjemme. Gjesdal mener dette var et perfekt tidspunkt å møte Steffen Stegavik og co.

— Det er klart det knalltøffe kampprogrammet vil ha noe å si. Fyllingen erfarte det da vi var i Champions League for seks år siden og Elverum kommer bare til å merke det mer og mer utover i sesongen, mener treneren.

Likevel kan ingen ta ifra prestasjonen til laget fra Dalen. Som så mange ganger før i år, kvernet de den tette kampen i sin favør.

Gjesdal tror det spesielt skyldes én ting.

— Det er lenge siden jeg har hatt et lag der jeg kan bytte så mye. Det er en ny måte for meg å coache på og det er fantastisk at spillere som Jostein Epland kan komme inn og prege kampen, mener Gjesdal, som roterte mye i spillerne underveis.

- Ikke favorittlaget vårt

Etter å ha hatt en svak kamp mot Halden på søndag, var høyreback Eivind Tangen tydelig interessert i å revansjere seg. Etter første omgang hadde han nettet åtte ganger mot en normalt sterkt Elverum-forsvar, og han skulle score tre ganger til før han var ferdig for dagen.

Etter en rekke tøffe bataljer mot de svarte og hvite, legger ikke Tangen skjul på at det smakte spesielt godt å slå Elverum.

— I dag var det helt sinnssykt deilig. Det er den absolutt gøyeste kampen å vinne. For det første er Elverum et bra lag og det blir ofte litt ekstra mot dem, men Elverum er heller ikke favorittlaget vårt for å si det sånn, sier Tangen.

Og gultrøyene er fortsatt ubeseiret i årets sesong.

Lite grisespill

Etter å ha entret banen til pyroeffekter, startet de to kamphanene med mye krutt i åpningsminuttene.

Gjeitrem hadde før kampen hausset opp oppgjøret. Til BA hadde han uttalt at Elverum var "noen griser" – basert på tidligere knokkelkamper mot hvittrøyene. Men det var først da strekspilleren ble byttet ut til fordel for Joakim Stenqvist at grisespillet begynte å ta seg opp.

Men det var forholdsvis gemyttlig på parketten i Framohallen onsdag. De gule kom best i gang, men Elverum var effektive i angrep.

Til pause viste måltavlen 17–15. ## Matchvinner-keeper

Der førsteomgangen fløy ut av startblokkene, var det en roligere start på den andre omgangen. Men Fyllingen holdt Elverum på to og tre måls avstand.

Mot slutten handlet det mest om å holde ledelsen inn. Da er det greit å ha en av ligaens beste burvoktere som bakerste mann.

— Lars (Eggen Rismark, jour.anm.) kom med sykdom i kroppen, men hadde de avgjørende redningene i avslutningen. Vi viser at vi kan avgjøre kampene på slutten. og det er utrolig viktig, sier Gjesdal.

Det ble litt spenning på slutten da hjemmelaget måtte avslutte kampen med fem utespillere, men ledelsen holdt mot et Elverum-lag som virket tomme mot slutten.