Ishockeyklubben fra Fredrikstad ble onsdag irettesatt for publikumshetsen mot Oilers-spiller Tommy Kristiansen.

— Dette var helt riktig straff, sier Kristiansen om den offisielle irettesettelsen Stjernen ble ilagt av disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund.

Sarpsborg-gutten spilte tidligere for Stjernens rival Sparta.

Da Stavanger Oilers møtte Stjernen i Fredrikstad i oktober, ble Oilers-spilleren utsatt for uakseptabel hets for sin etniske bakgrunn fra en Stjernen-supporter.

Angrer ikke på han snakket

Tommy Kristiansen reagerte kraftig på tilropene, og valgte å forlate isen før kampen var slutt.

Etterpå fortalte han om hetsen i TV-sendingen «After Ice» på Fredriksstad Blads nettsider.

— De må gjerne mislike meg, og det kan jeg faktisk forstå at de gjør. Jeg er ikke så glad i de heller. Men de bør ikke synke så dypt at de begynner å hetse min etniske bakgrunn. De vet at jeg kommer fra en taterfamilie, og skjellsordene haglet gjennom hele kampen. Det kom til og med folk ned i utvisningsboksen og slang rasistiske bemerkninger. Slik vil vi ikke ha det i norsk hockey, sa Kristiansen til f-b.no.

Han har opplevd positive tilbakemeldinger fra mange hold i etterkant av episoden og at han fortalte om den.

- Reaksjonene har vært bra, de. Jeg angrer ikke på at jeg sa fra. Men det er godt å kunne legge saken bak seg nå, sier han nå.

— Veldig proffe

Stjernen har - som arrangør av kampen og ansvarlig for publikums oppførsel - beklaget episoden direkte overfor Kristiansen. Klubben har også funnet gjerningspersonen og hatt et møte med ham og lederen av supporterklubben. Som en følge av dette, beklaget gjerningspersonen offentlig hetsen.

— Stjernen har vært veldig profesjonelle i saken og løst den bra, slår Tommy Kristiansen fast.